Prijava

Vaša prijava

Uspjela generalka Kurilovca


Turopoljska druga nogometna perjanica trećeligaš Kurilovec u subotu starta u drugu dionicu prvenstva. Podsjetimo, nakon jesenske polusezone lider 3. HNL središta je Vinogradar (34 boda), slijede Kurilovec (27), Maksimir (27), Mladost Petrinja (27), Gaj Mače (21). Novosti otkriva najmjerodavniji, trener i strateg Kurilovca Perica Vidak.

-Minulog vikenda smo imali dupli program u kojem je mlađa momčad igrala test utakmicu protiv četvrto ligaša Odre i remizirala 2:2. Strijelci su bili Althaller i Dianežević. Ono što je jako pozitivno u ovom pripremnom period je činjenica da se mladi nogometaši, koji se tek susreću sa seniorskim nogometom, odlučno pokušavaju nametnuti i zadovoljan sam prikazanim. Protiv Odre su igrali Bogović-Čolić, Vojnić, Karabatić, Čolić-P.Posavec, Čepo, Borovac-Althaller, Tramontana, Dianežević (Janječić, Sahindal, Roginić). U subotu popodne odigrali smo generalku za prvenstvo protiv kvalitetne momčadi i lidera 4. HNL središte Karlovca 1919. Odradili smo to zaista jako dobro i slavili rezultatom 4:0. Strijelci su bili Matoš (3) i Spudić. Stvorili smo još mnogo dobrih šansi a više od samoga rezultata veseli me način na koji smo igrali. Bili smo odlični taktički i energetski tako da mogu kazati da su pripreme prošle prema planu i sad još imamo tjedan da doradimo neke detalje i korekcije u igri. Protiv Karlovca igrali su Debijađi-Grdenić, Rajić, Čunčić, Šarić-Marinić, Matoš, Muhar-Spudić, Sedlaček, Humeljak – rekao je za Cityportal Vidak.

Start prvenstva je u subotu 29. veljače a Kurilovec od 15 sati gostuje kod Ponikvi na Gajnicama u Zagrebu.

Foto: Mato Paviša

– Svi mi u Kurilovcu se veselimo početku prvenstva. Čeka nas jako zahtjevno gostovanje kod Ponikvi koje su u fazi obrane jedna od boljih momčadi lige s dobrim tranzicijama tako da sigurno očekujemo jednu zahtjevnu utakmicu s taktičkog i fizičkog aspekta. Sama liga je takva da nema lakšeg ili slabijeg protivnika. Stvarno su sve utakmice, kako se ono kaže u „5 deka“, tako da ne ulazimo niti u jednu utakmicu sa statusom favorita, nego skromno i ponizno idemo dati sve od sebe kako bi nastavili zaista lijepu, ne samo polusezonu, već to sada traje godinu i pol – kaže Perica na kojeg smo pomislili dok se u našoj prvoj perjanici Gorici događala smjena trenera. Vidak se malo vratio i u prošlost.

– Momčad je ta koja postavlja ambicije i ovisno o uspjehu momčadi na terenu temelji se sve ostalo oko kluba. Već sam rekao jednom da dečkima treba odati veliko priznanje jer kada se pogleda početak naše priče prije godinu i pol, onda dođemo do toga da smo zaista napravili ogroman iskorak u svakome smislu. Momčad je krenula s ciljem stabilne sezone. Prvi dio prošle sezone smo završili na 12-tom mjestu da bi u završnici napravili krasan iskorak do 5-tog mjesta na prvenstvenoj ljestvici. Sada smo trenutno drugoplasirani. Kurilovec kao klub nema financijsku moć kao mnogi drugi trečeligaši ali isto tako mislim da ima mnoge stvari koje drugi klubovi nemaju kao što su mir i kontinuitet uspjeha i stabilnosti. Nema nerealnih ambicija tako da se iskreno moram zahvaliti svim ljudima u klubu a mislim da je momčad na sve to odgovorila na najbolji mogući način. Statistički gledano momčad je u godini 2019. odigrala 38 službenih utakmica i doživjela samo pet poraza dok smo ostvarili 23 pobjede što je zaista krasan rezultat. Upravo na takav način idemo i dalje, razvijati našu mladost i pokušati dalje rasti kao klub za primjer –

Vidak nije zaboravio suradnike u stručnom stožeru.

– Tu su Željko Desput predstavnik kluba, Tihomir Pereković kao team manager i trener vratara, te novo pridošli kondicijski trener Ivan Zagorec koji je zaista jedno veliko osvježenje za našu momčad i unatoč mladosti moram istaknuti da se radi o odličnom dečku i velikom radniku koji se uklapa u našu priču u svim segmentima i zaista mi je drago da je tako mlad i kvalitetan dio našega stožera – nahvalio je Perica Ivana koji je ujedno i igrač te golgeter Poleta iz Buševca. I na kraju dobili smo podatak o otišlim i novim igračima Kurilovca. Otišli su Kelava, Slunjski, Povoljnjak, Žordić, Kovačić i Tomić a strateg Vidak može računati na nove Muhara, Dianeževića, Čepu, Marinića, Tramontana, Tominca, Sahindala i Althallera.