Prijava

Vaša prijava

Zadar i Tornado u Gorici, derbi kola u vrućoj atmosferi!


Petak poslijepodne, kraj radnoga tjedna za većinu, idealno vrijeme za – malo košarke! U Veliku Goricu je stigao Zadar, prvoplasirana momčad domaćeg prvenstva, sa samo dva poraza u 20 utakmica. Dolazi na noge dokazivanja željnom domaćinu, momčadi koju vodi Josip Sesar, dva i nešto desetljeća mlađi od kolege mu Danijela Jusupa. Gorica dočekuje Zadar kao četvrta momčad na prvenstvenoj ljestvici, sa sjajnim omjerom 14-6, što jasno govori da je ovdje riječ o pravom pravcatom derbiju.

A takva će, kažu najave, biti i atmosfera. Najavljen je dolazak 50-ak navijača Zadra, kojima će se vrlo vjerojatno priključiti i zagrebački Zadrani, a to će sasvim sigurno donijeti posebnu atmosferu u goričku Gradsku dvoranu. Bit će, vjerujemo, i sasvim dovoljno domaćih navijača, ljudi koje zanima kako će naši košarkaši proći u sudaru s najboljom momčadi u državi u ovom trenutku.

U dobrom trenutku dolazi Zadar, ako se na stvari gleda iz goričke perspektive. Već u nedjelju Zadar će igrati važnu, ključnu utakmicu za ostanak u ABA ligi, trener Jusup morat će nekako raspoređivati snage. Bit će mu to nešto teže izvesti s obzirom na izostanke Ive Ivanova i Karla Uljarevića, ali nije ni Sesar bez problema. Sudar s klubom iz svog rodnoga grada propustit će centar Ante Gospić, puno više minuta tako će na “petici” dobiti kapetan Papac i Crnogorac Miković.

Suci će loptu podbaciti u 18 sati, Gorica kreće po prvu “službenu” ovosezonsku pobjedu protiv Zadra. Pali su Zadrani na goričkom rođendanskom turniru uoči početka sezone, pod Višnjikom su teškom mukom porazili Goricu, a sad ih čeka treća (ne)sreća…