Prijava

Vaša prijava

Šareni rezultati za početak, za Udarnik navijali i čelnici gradskog sporta


Samo nekoliko sati prije početka prve utakmice stigle su mlade rukometašice Udarnika u Poreč, na završni turnir državnog prvenstva za kadetkinje. Predvođene trenerom Josipom Mesnikom, uz podršku predsjednika kluba Josipa Mučnjaka i ostatka društva, djevojke su na parket porečke dvorane istrčale već u 15 sati, a s druge strane bila je Makarska. Koliko je umor ostavio traga vidi se i na konačnom rezultatu – završilo je 12-12 i svakome je pripao po bod!

Već tri sata kasnije, od 18 sati, krenula je utakmica protiv najtežeg suparnika, koprivničke Podravke. Dobar su otpor pružile mlade goričke rukometašice, pokazale da nisu nimalo bezazlen protivnik, ali na kraju su vršnjakinje iz Podravke slavile pobjedu 23-18. Previše su toga promašile naše cure, iz čistih situacija, da bi se moglo izvući nešto više od časnog poraza u ovakvoj utakmici.

Prva pobjeda došla je s jutrom, jer ludi ritam je odlučio da se već u petak u 10.30 igra s Viroviticom. Odličnu su utakmice ovoga puta odigrale “udarnice”, došle do pobjede 22-20 i povećale si šanse da dođu do cilja. A to je, kako kažu, “nešto napraviti u Poreču”. Već i dosad učinjeno je jako puno, sam plasman na završnicu značajan je pothvat, no naravno da se uvijek mora s ambicijom gledati na buduće izazove. Evo, u četvrtak od 17 sati Udarnik će igrati protiv Trogira, a u subotu u 11.30 završava natjecanje u skupini sudarom sa Sesvetama…

Podršku su rukometašicama došli dati i vodeći ljudi Zajednice sportskih udruga, predsjednik Goran Kovačić i tajnik Davor Štuban, kao i Stjepan Grđan, koji je ujedno i instruktor u NS Velika Gorica.