Prijava

Vaša prijava

Loš ponedjeljak na stadionu: Gorica povela, Lokomotiva zabila tri komada


Znalo se da u grad dolazi ozbiljan protivnik, da nogometaše Gorice čeka težak posao, zato je teško reći da je poraz od zahuktale Lokomotive podbačaj, ali jedno je sigurno – ovim porazom Goričani su se za još nekoliko koraka udaljili od plasmana u Europu. Lokomotiva sad bježi ogromnih 11 bodova, a i u međusobnom ogledu pokazala je kako je u ovom trenutku bolja i spremnija momčad. Što se Gorice tiče, viđene su neke dobre stvari, ali daleko je to od onoga što novi trener želi, jednako kao i od onoga što navijači žele.

Gorica je Lokomotivu dočekala s velikom dozom opreza, jer bili su u stručnom stožeru itekako svjesni kvaliteta protivnika. U prvih šest utakmica ovog proljeća “lokosi” su upisali pet pobjeda, igrali su pritom sjajno, pa je i razumljivo što je trener Valdas Dambrauskas kalkulirao. Napunio je sredinu, u odnosu na svoje prve dvije utakmice uveo Babec umjesto Hamada, a na desnoj strani se odlučio za Golubickasa umjesto Dvornekovića.

I počelo je vatreno, slobodnjakom za Lokomotivu, snažnim udarcem kojeg je Kahlina odbio, ali samo do Uzunija, koji je glavom loptu poslao u mrežu. Igrala se druga minuta i bio bi to početak iz noćne more da pomoćni sudac nije podigao zastavicu i označio zaleđe. Odgovorila je Gorica preko Ndiayea u sedmoj minuti, a onda se utakmica nekako smirila. Bilo je na obje strane izglednih situacija, koje su se mogle pretvoriti u prilike, ali sve je nekako zapinjalo u završnici. Prijetio je motivirani Lovrić, borio se Ndiaye, a Senegalac je uspio i zabiti… Nažalost, i ovoga puta su se javili suci, u završnici poluvremena poništen mu je gol zbog navodnog faula.

U nastavak se ušlo s istim snagama, a otvorilo se i što se golova tiče. Prvo na dobru stranu, zatim na lošu, pa onda na još lošiju… Mogao je u 52. minuti ubaciti Golubickas s desne strane, no odlučio je pustiti loptu u korner i tako tražiti šansu. Tražiti i pronaći. Nabacio je 20-godišnji Litavac iz kuta, duga lopta završila je na glavi Joeya Suk, on je vratio za sunarodnjaka Matthewa Steenvoordena, koji je opet glavom doveo Goricu u vodstvo.

Međutim, samo je deset minuta Gorica vodila protiv sad puno ofenzivnije Lokomotive. Do gola su i gosti bili jako oprezni, zato je utakmica do tog trenutka i bila spora, bez previše sadržaja, ali nakon vodstva Gorice se otvorilo. Nažalost… U 62. minuti je jedan poznati lik, Iyayi Belive Atiemwen, koji je prije toga promašio jednu sjajnu šansu, došao do svog prvoga gola u dresu Lokomotive. Najbolje se snašao nakon istrčavanja Kahline i lijepo prebacio svog bivšeg suigrača.

Igralo se mirno i bez većih uzbuđenja i sljedećih desetak minuta, no sve se prelomilo u 75. minuti. Nabacivanje Kastratija stiglo je s desne strane, uletjelo u peterac, a tamo je glavom loptu u mrežu poslao Myrto Uzuni. I Lokomotiva je preokrenula… Odmah je u sljedećem napadu Lovrić sjajno pucao, ali do kraja je zapravo opasnija iz kontranapada bila gostujuća momčad. Jedan od tih izlazaka došao je kao potvrda pobjede “lokosa”, a scenarij je bio vrlo sličan. Nabacivanje s desnog boka, Uzuni glavom i već je 3-1…

U subotu je na redu gostovanje u Koprivnici, uvijek teško i zahtjevno za Goricu, a tamo će Gorica morati biti puno bolja nego ovog ponedjeljka navečer na svom stadionu.