Prijava

Vaša prijava

Gorički vrtići od ponedjeljka zatvoreni


Kao što se i očekivalo premijer Andrej Plenković danas je obavijestio hrvatsku javnost kako se od ponedjeljka prekida nastava u osnovnim i srednjim školama te fakultetima. Svoja vrata zatvorit će i gorički dječji vrtići odlučio je Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice.

Roditelji koji rade i nemaju kamo s djecom moći će dovesti djecu u škole i vrtiće, gdje će za njih biti organiziran prihvat. Kako će to izgledati u praksi upitali smo resornog pročelnika Nevena Topolnjaka.

– Iako vrtići i škole zbog mjera zaštite od koronavirusa neće raditi, zaposlenici će dolaziti na posao. Iznimno, u slučaju da ne mogu nikako drugačije zbrinuti dijete dok su na poslu, roditelji mogu dovesti djecu koja će biti adekvatno zbrinuta – rekao je pročelnik.

Prihvat će se kod vrtićke djece organizirati u matičnim objektima gdje inače dolaze, a za dalje će roditelji dobiti upute od djelatnika vrtića o budućim mjestima prihvata djece.

Velikogoričko Veleučilište nastavu će izvoditi samo putem interneta. U Pučkom otvorenom učilištu otkazani su svi obrazovni i kulturni programi, a o funkcioniranju ostalih ustanova u Velikoj Gorici Stožer će donijeti odluku prema preporukama s nacionalne i županijske razine.

Gradska uprava i sva komunalna poduzeća rade i dalje rade normalno, dakle sve komunalne usluge obavljaju se i dalje prema ustaljenom rasporedu.

Preporuka je otkazivanja svih javnih okupljanja bez obzira na broj ljudi.

– Ako sumnjate na zarazu korona virusom preporuka je ne odlaziti fizički u dom zdravlja ili bolnicu nego nazvati svog liječnika ili dežurnog epidemiologa na brojeve u svojoj županiji.

Broj dežurne epidemiološke službe za Zagrebačku županiju je 099/7368784; a dežurni broj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo 098/227753. Pridržavajte se uputa o postupanju za prevenciju.https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

Za sve informacije građani mogu zvati Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice na sljedeće brojeve telefona: 091/9488770 ili 0994231989.

Apelira se na građane Velike Gorice na odgovorno i samosvjesno ponašanje bez širenja panike – poručili su iz Stožera.