Prijava

Vaša prijava

Uveden poseban broj za informacije o koronavirusu, građani ih mogu dobiti na 113

[]

Na konferenciji za medije Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je kako je za sva pitanja građana uveo i pozivni centar 113 na koji je moguće dobiti sve informacije o koronavirusu. Kako je broj 112 zagušen, jutros od 7 sati aktivan je i novi broj za informiranje građana.

U borbi protiv COVID-19 Stožer je aktivirao i Hrvatski Crveni križ koji će građanima u samoizolaciji i karanteni pružati psihosocijalnu podršku, a organizirali su i dostavu hrane te lijekove za starije osobe. Osim toga, pohvalili su građane koji su se angažirali te pomažu starijim susjedima, ali ih upućuju da to rade oprezno. Zbog toga su izdali i edukativne letke s informacijama i savjetima. Također, pozvao je darivatelje krvi da se jave u lokalna društva Crvenog križa kako bi se informirali o darivanju krvi.

Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica građani mogu dobiti na telefone 01/6221-318 te 098/230-858

Tijekom dana, očekuje se i predstavljanje posebnih mjera koje će se primjenjivati sljedećih 30 dana. Najavljeno je ograničavanje rada trgovina, zatvaranje kafića, restorana, kina, muzeja, teretana, dječjih radionica i tako dalje.