Prijava

Vaša prijava

Ali stvarno, ljudi… Ostanite doma! Ako ni zbog koga, onda zbog ove djece

[]

Toliko je već puta ponovljena ta sintagma da čovjek naprosto teško povjeruje da i dalje ima onih koji nisu shvatili, koji ne žele ili ne mogu shvatiti, kojima treba milijun puta objašnjavati.

Ostanite doma.

Eto, toliko jednostavno. Cijela poruka stane u dvije riječi, a razloga da se ta uputa prihvati i shvati maksimalno ozbiljno otprilike je milijardu. I nema više smisla puno objašnjavati i ponavljati, jer kako kaže jedan kolega…

“Pametnima ne treba ništa objašnjavati, a budale ionako neće slušati.”

Eto, toliko jednostavno. Ovo je smrtonosna bolest, pandemija s kakvom se povijest čovječanstva nikad ranije nije srela, širi se suludo brzo i lako, pa kome to nije dovoljno… Taj ionako neće slušati.

A opet, možda je pametnije stalno govoriti, stalno ponavljati, stalno naglašavati. Ostanite doma! Ako ni zbog koga drugoga, ako ne zbog svojih starijih, ali i svih oko sebe, jer koronavirus dokazano pogađa sve dobne skupine, onda zbog onih koji su najranjiviji. Zbog djece.

U naš inbox tako je stigla poruka od zabrinute majke iz Kobilića, koja je zamolila da se još jednom ponovi ono što se ne bi trebalo morati ponavljati, i to iz vrlo konkretnog razloga.

“Ovo je mali dio djece oboljele od srčanih grešaka, među njima je i jedan naš, odnosno moj sin Jakov, koji ima 19 mjeseci, prošao je dvije teške operacije i pet katetera srca”, napisala je mama Petra, priloživši pritom i fotografije dječice koja sve nas mole da poštujemo pravila.

“Oni su jako ugroženi zbog koronavirusa, pa i mi roditelji, zajedno sa svojim herojima i borcima, želimo poslati jasnu poruku ljudima da OSTANU DOMA, jer ako se onova djeca zaraze, NJIHOVA SRCA TO VJEROJATNO NEBI IZDRŽALA s obzirom na njihove dijagnoze. Bilo bi lijepo da se probudi svijest među ljudima, jer zašto bi ova dječica bila ugrožena zbog nemara nekih ljudi?”

Treba li još nešto ovome dodati? Pa zapravo i ne treba… Ništa osim – ljudi, ostanite doma!