Prijava

Vaša prijava

Kaznena odgovornost za one koji šire paniku i laži na društvenim mrežama!

[]

Umjesto da ga pamtimo kao prvi dan proljeća, ovu subotu, 21. dan mjeseca ožujka, pamtit ćemo kao dosad najlošiji dan što se tiče novih slučajeva zaraze koronavirusom. Ukupno je brojka u poslijepodnevnim satima došao do 206 zaraženih, a sve projekcije kažu kako će ona u danima pred nama značajno rasti. I zato je stigao novi, sve stroži i restriktivniji paket mjera.

Nacionalni Stožer civilne zaštite tako je donio odluku o strogom ograničavanju zadržavanja na ulicama, trgovima, parkovima i svim ostalim javnim površinama. Mjera stupa na snagu odmah, a pridržavaju li se ljudi iste kontrolirat će policija.

– Molimo građane da ozbiljno shvate sve donesene mjere, da se istih pridržavaju te čuvaju svoje i tuđe živote – apelirali su iz gradskog Stožera.

Veliko nezadovoljstvo u goričkom Stožeru civilne zaštite izazvala je netočna informacija objavljena u subotnjem izdanju jednih dnevnih novina. Iz Stožera su demantirali napise kako je od petka u Velikoj Gorici dvoje zaraženih, uvjeravaju kako je u pitanju pogrešna informacija, no svejedno upozoravaju građane da ne izlaze iz svojih domova te da se pridržavaju svih mjera i preporuka stožera civilne zaštite.

Sve što se događa oko nas dovodi do toga da se sve češće na sve strane nude brojne dezinformacije, zbog čega je ministar policije Davor Božinović najavio kaznenu odgovornost za sve one koje putem društvenih mreža šire dezinformacije i paniku.


Jeste li vidjeli Katu?