Prijava

Vaša prijava

Priroda se naljutila na nas… U zlo doba probudila nas dva snažna potresa

[]

Većina ljudi u nedjelju u 6:24 sati još je mirno spavala, kad se osjetio snažan potres, jedan od najsnažnijih koje pamtimo na velikogoričkom području. I, sudeći prema društvenim mrežama, nemoguće je bilo ne probuditi se, jer tresao se namještaj, ljuljali lusteri, padale stvari s polica…

“Obucite se, uzmite lijekove, novac, dokumente, osnovnu hranu i ljubimce. Uzmite mobitel i punjač, ključ od auta. Zaključajte stan. Izađite na otvoreno, gdje ne postoji mogućnost da se nešto sruši na vas. Čekajte jer postoji mogućnost ponavljanja!”, upozorili su odmah iz velikogoričkog Crvenoga križa.

Potres je, prema prvim infomacijama, mjerio 5,3 stupnjeva po Richteru, a epicentar je bio na deset kilometara dubine. I osjetio se, prema svemu sudeći, u dobrom dijelu svijeta. Ne samo u Velikoj Gorici, ne samo u Zagrebu, nego i u cijeloj državi, u Sloveniji, Austriji… Samo pola sata poslije, u 7:01 sati, zatreslo se opet, ovoga puta značajno slabije, ali dovoljno da se kaos u kojem živimo u posljednje vrijeme nastavi.

Nešto ozbiljno nije u redu s ovom 2020. godinom, u vremenu najgore pandemije koja nas je zadesila, evo i još jedne opasnosti. I na kraju čovjek ne zna je li bolje ostati doma, izaći na sigurno, koronavirus i potres baš i nisu osobita kombinacija za započeti dan… Zasad, slušajmo sve upute.

I idemo dalje.


Potres magnitude 5,3 stupnja