Prijava

Vaša prijava

U Gorici nema štete od potresa, po gradu kontrole drže li se ljudi mjera

[]

Posljedice i štete nakon najsnažnijeg potresa koji je pogodio Zagreb i njegovu okolicu u posljednjih 140 godina i dalje se zbrajaju, najznačajnije su nastale na starijim zgradama u centru grada, a Velika Gorica takvih zgrada, u ovom slučaju srećom, nema. Budući da je epicentar bio sedam kilometara sjeverno od Zagreba, tih 5,5 stupnjeva po Richteru u našem je gradu ostavilo puno manje posljedica.

“U Velikoj Gorici nema dojava o oštećenjima na stambenim objektima. Komunalni sustav u potpunosti funkcionira, opskrba vodom, električnom energijom te funkcioniranje telekomunikacija odvijaju se bez poteškoća”, objavio je na svom Facebooku gradonačelnik Dražen Barišić.

Prvi čovjek grada morao se, naravno, nadovezati i na upute koje su došle s najviše razine.

“Iz Nacionalnog stožera upozoravaju građane koji su izašli izvan svojih zgrada, da vode računa o sigurnosnim preporukama vezanim uz opasnost zaraze koronavirusom”, istaknuo je Barišić.

Nakon što nas je potres probudio i donio solidnu količinu straha i panike, mnogi su na trenutak ili dva zaboravili na protivnika s kojim se borimo posljednjih nekoliko tjedana, na koronavirus, okupili su se ispred zgrada u velikom brju, no vrlo brzo se pandemija vratila u fokus. Tako su se na goričkim ulicama, javljaju iz gradskog Stožera, uz policijska, mogla vidjeti i vozila civilne zaštite, kojima je cilj upozoravati građane na zabranu okupljanja.

Riječ je o odluci nacionalnog Stožera civilne zaštite, koju je poremetio pravo potres, no važno je da se na nju ne zaboravi, da je okupljanje na ulicama, trgovima i u parkovima zabranjeno. Ako ste izvan svojih domova, držite siguran razmak od ostalih ljudi, čuvajte se, pazite i pratite sve službene informacije koje će dolaziti…