Prijava

Vaša prijava

Općine Kravarsko, Orle i Pokupsko imaju linije za pitanja i pomoć građanima

[]

Radi sprečavanja širenja bolesti COVID-19, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske uveo je niz mjera među kojima se posebno ističe preporuka da se što manje izlazi iz kuće. Sva pitanja u vezi funkcioniranja rada i života u novonastaloj situaciji mještani goričkih općina mogu postaviti svojim stožerima civilne zaštite, a pokrenute su i linije na koje se mogu javiti osobe starije životne dobi kojima je potrebna pomoć u dostavi namirnica ili lijekova.

Mještani Općine Kravarsko mogu sva svoja pitanja uputiti na e-mail: czkravarsko@gmail.com ili broj: 091/2112-114.  Na isti broj i e-mail mogu se javiti i stariji mještani kojima je potrebna pomoć, ali uz navedene, mogu nazvati i broj 01/6237-022. Što se tiče propusnica, potrebno je ispuniti zahtjev te ga poslati na na e-mail: czkravarsko@gmail.com. Sve one kojima je neophodna propusnica i koji nisu u mogućnosti komunicirati putem e-maila te će osobno doći predati zahtjev, iz Općine Kravarsko mole da se pridržavaju svih propisanih mjera za izbjegavanje socijalnog kontakta.

Mještani Općine Orle svoja pitanja mogu upiti na e-mail: stozercivilnezastiteorle@gmail.com ili info@opcina-orle.hr te brojeve telefona: 01/6239-096, 01/6239-609 te mobitel 091/5897-065. Osobe starije životne dobi kojima je potrebna pomoć u dostavi namirnica, lijekova i sl. uslijed provođenja mjera za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom, mogu se javiti na e-mail: info@opcina-orle.hr ili gore navedene broje telefona te mobitel 098/290-594 (Igor Bucina).

U Općini Pokupsko, gdje su registrirane dvije osobe zaražene koronavirusom, mještani koji trebaju pomoć, ali i oni koji se žele informirati o organizaciji života u novonastaloj situaciji, mogu se javiti na e-mail: nacelnik@pokupsko.hr svakim danom od 0-24 sati.

– Članovima Stožera civilne zaštite Općine Pokupsko u svakom trenutku su vidljivi upiti mještana koji se dostavljaju na ovaj način te će u najkraćem mogućem roku pružiti pomoć, dati informacije i odgovoriti na sva relevantna pitanja – napominju iz Općine Pokupsko te dodaju i broj telefona 01/6266-113 na koji se građani mogu javiti svakim radnim danom od 8 do 16 sati.