Prijava

Vaša prijava

Juniorski turnir u Velikoj Gorici startao je 1998. godine

[]

Ove 2020. godine vjerojatno ništa od tradicionalnog međunarodnog nogometnog juniorskog turnira u Velikoj Gorici u organizaciji HNK Gorice. Ili možda ipak da, ako čovjek ubrzo pobijedi virus a planet Zemlja se smiri? U ovim trenucima valja se držati parole ‘OSTANI DOMA’, koliko god je to moguće. Kako potrošiti vrijeme? Možda i prebirući po danima iza nas. Pa i onim nogometnim. Kad smo već kod juniorskog turnir, startao je prije 22 godine, sada već davne 1998.

Mediji su godinu kasnije objavili:

Drugi po redu međunarodni turnir za juniore Turopolje 99., što ga organizira velikogorički Radnik, ove će se godine igrati 23., 24. i 25. travnja. O tome kako teku pripreme otkrio je dopredsjednik Radnika i predsjednik Organizacijskog odbora, Miroslav Drljača.

– Na turniru će sudjelovati 16 momčadi koje će biti razvrstane u četiri skupine. Razigrava se u Kurilovcu, Kučama, Mraclinu i Velikoj Mlaki a završnica će biti odigrana na velikogoričkom stadionu. Sudjelovanje su potvrdili Croatia, bolje kazati Dinamo Zagreb, Hrvatski dragovoljac, NK Zagreb, Varteks, Inker Zaprešić, Željezničar Sarajevo, Maribor, Samobor, Selekcija Zagrebačke županije, Nica Francuska, Segesta, Radnik, Udarnik, Turopoljac, Velika Mlaka i Mraclin. Prvo mjesto brani Croatia (Dinamo) a ovo je nakon Kvarnerske rivijere, najjači turnir te vrste u Hrvatskoj –

Turnir su 1999. po drugi put osvojili modri iz Maksimira.

Godinu kasnije 2000.,turnir je igran opet u Kurilovcu, Velikoj Mlaki, Kučama ali i Buševcu umjesto Mraclinu. U završnici na stadionu u Velikoj Gorici za 3. mjesto igrali su Hrvatski dragovoljac i Željezničar iz Sarajeva. Slavili su dragovoljci iz Sigeta 4:2 a zanimljivo, mladiće ‘Želje’ vodio je Amar Osim, sine legendarnog ‘Mozarta’ s Grbavice u Sarajevu Ivice Osima, kojeg smo tada upoznali i družili se kasnije na pripremama Gorice u Novigradu u Istri.

U finalu ‘Turopolja 2000.’ igrali su Zagreb i Dinamo 2:1. Na Radnikovom stadionu bilo je oko 500 gledatelja a zanimljivo, za Zagreb prvi je zabio velikogorički dečko Hrvoje Jančetić. Za Dinamo je pak vrlo dobro odigrao Čagalj, kasnije također prvotimac prvoligaša Gorice. Nagrade najboljima uručili su tada tajnik HNS-a Zorislav Srebrić i ispred Radnika Ivan Malović, Miroslav Drljača, Željko Košković, Vlado i Juraj Mirenić, Kazimir Plepelić i Mladen Župetić.