Prijava

Vaša prijava

U Velikoj Gorici nema novih oboljelih

[]

Prema informacijama iz gradskog Stožera civilne zaštite broj oboljelih od bolesti COVID-19 nije se promijenio od jučer, dok su zabilježena tri nova slučaja na području susjednih općina Kravarsko, Pokupsko i Orle. Iz Stožera su apelirali na građane da ne odlaze u Dom zdravlje bez prave potrebe.

– Svima onima kojima liječnička pomoć nije hitno neophodna neka se prvo jave svom liječniku obiteljske medicine telefonom – rekao je načelnik gradskog Stožera civilne zaštite Ervin Kolarec.

Upozorio je vlasnike trgovina da moraju paziti na red i pravila o socijalnoj distanci u trgovinama, ali i ispred njih. Na ulazima u trgovine moraju biti postavljena sredstva za dezinfekciju.

Ekipe Crvenog križa i lokalnih DVD-ova posjećuju starije i nemoćne osobe na području našeg grada, kao i osobe u samoizolaciji, te im redovito dostavljaju hranu i lijekove.

– Apelirala bih na sve naše sugrađane ako u blizini imaju stariju ili nemoćnu osobu da im pomognu te da ih telefonski kontaktiraju, pozvone na vrata i pitaju ih trebali im nešto. Važno je poštivati razmak od dva metra, kontakt ne bi trebao biti duži od pet minuta i obavezno treba koristiti zaštitnu masku i rukavice – poručila je Renata Deak, ravnateljica Crvenog križa Velika Gorica.

Pučka kuhinja svakom danom otvorena je od 11 do 11,30 sati na novoj adresi u Cvjetnom naselju 16.