Prijava

Vaša prijava

Inspiracija u izolaciji: Knjižnica nagrađuje najbolja pisma

[]

Unatoč posebnim okolnostima uzrokovanim pandemijom koronavirusa, Gradska knjižnica Velika Gorica i ove godine, po deveti put, raspisuje natječaj Pišem ti pismo! Kako bi se prilagodili okolnostima, pozivaju građane da im šalju pisma inspirirana svojim iskustvima u ovo izazovno doba.

–  Sigurno je da se svatko od nas na drukčiji način nosi s iskustvima straha, pa i povremenim naletima panike, da svatko na drugačiji način doživljava izolaciju i socijalnu distancu koja nas udaljava od nama najbližih. Ovo je doba novih pitanja za svakog od nas u ovom vremenu koje nam naizgled ne nosi ništa lijepo, pitanja koja nas tjeraju da iznova preispitujemo sve što nam se do sada činilo tako važnim, a što iznenada postaje sasvim nebitno. Ovo je također doba u kojem se mijenjamo, nalazimo nove načine da otkrijemo ljepotu i nadu tamo gdje ju do sada nismo mogli vidjeti – objasnili su iz Gradske knjižnice Velika Gorica.

Svoja iskustva u doba korone građani mogu pisati svima koji su ih inspirirali, zadivili, onima koji im nedostaju, kao i onima na koje su iz nekog razloga ljuti.

– Ovo je prilika da im uputite svoju zahvalu, divljenje, kritiku, izrazite svoj ponos… Djeci koja su prisiljena ostati u kućama dok vani buja proljeće, naporima učitelja da se odjednom pretvore u IT stručnjake kako bi se ova školska godina privela uspješnom kraju, svojim starijima koji teško izlaze na kraj sa svojom samoćom, prijateljici s kojom želite jednostavno popiti kavu, poznanici medicinskoj sestri čije je zdravstveno stanje svakodnevna lutrija, nekome svome na drugom kraju planete u vremenu kad ne možete bez propusnice otputovati ni do Siska, a kamoli u drugu državu – pojasnili su iz knjižnice.

Natječaj je otvoren od 1. do 30. travnja, a pismo treba poslati e-mailom na adresu pisemtipismo2020@gmail.com.

Gradska knjižnica nagradit će knjigama natjecatelje u tri kategorije: Naj pismo odraslih, Naj srednjoškolsko pismo i Naj dječje pismo.