Prijava

Vaša prijava

Ukupno 20 zaraženih koronavirusom u Gorici

[]

Gradski Stožer civilne zaštite objavio je kako je na današnji dan u Velikoj Gorici 20 zaraženih koronavirusom. Od jučer, jedan je COVID-19 pacijent više.

O situaciji s opskrbom vodom i odvodnjom govorio je direktor VG Vodoopskrbe Tomislav Jelisavac, a istaknuo je kako je sustav stabilan. Također, zbog povećanog broja ljudi koji ovih dana više borave u kućama, povećali su se pozivi ovom gradskom društvu za pražnjenje septičkih jama.

– Da bi smanjili listu čekanja koja se stvorila zbog povećanog broja poziva korisnika, produljili smo radno vrijeme na 12 sati dnevno te uveli ispumpavanje septičkih jama i nedjeljom, a sve u cilju veće higijene i zaštite građana – kazao je Jelisavac.

Osvrnuo se i na plaćanje računa za vodu.

– Računi za usluge u ožujku su generirani i poslani, ali svima koji račune ne plate do dana dospijeća, neće biti zaračunate zakonske zatezne kamate. Nećemo ih isključiti niti iz sustava vodoopskrbne mreže, kao ni one koji već mjesecima nisu podmirili svoja dugovanja. Brinemo o našim sugrađanima, brinemo o higijeni i jednino na taj način svi zajedno možemo jedino tako nastaviti borbu protiv ovoga virusa – zaključio je Tomislav Jelisavac.