Prijava

Vaša prijava

U Velikoj Gorici poštuje se zabrana rada ugostiteljskih objekata

[]

Posljednjih dana na jugu zemlje pojavio se problem okupljanja po ugostiteljskim objektima unatoč odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite o zatvaranju svih ugostiteljskih objekata.  Zanimala nas je kakva je situacija po tom pitanju na goričkom području i poštuju li se odluke koje su na snazi.

– Dobivamo dojave i intenzivno vršimo provjere, ali za sada nismo imali nijedan slučaj da je neki ugostiteljski objekt radio. Sa zadovoljstvom mogu reći kako se gorički ugostitelji pridržavaju svih preporuka Nacionalnog stožera – rekao nam je policijski inspektor Nikica Ljubanović iz PP Velika Gorica.

Velika Gorica zbog svog specifičnog prometnog položaja zasigurno je područje pojačanog tranzita. Državna cesta D30 koja prolazi Velikom Goricom spaja Sisačko-moslavačku županiju sa Zagrebom i jedna je od najneuralgičnijih točaka po pitanju provedbe odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka.

– Svaka policijska postaja ima svoje punktove za kontrolu ulaska i izlaska vozila. Mi djelimo područje s gradom Zagrebom koji ima i najveći priljev vozila. Odluka se za sada poštuje. Kontroliraju se sva vozila , a naročito ona koja nisu zagrebačkih registarskih oznaka. Da se građani pridržavaju odluke najbolje govori kako nema gužvi, značajno se smanjio broj ljudi i vozila na prometnicama – dodao je Ljubanović.

Pohvalio je građane Velike Gorice i način na koji se pridržavaju svih odluka koje su na snazi.

– Ostanite u svojim kućama i pridržavajte se pravila, jer sve ovo neće trajati dovijeka – poručio je Nikica Ljubanović.