Prijava

Vaša prijava

Stanovnici Zagrebačke županije najviše se pridržavaju mjera Nacionalnog stožera

[]

Google je objavio globalni izvještaj o kretanju građana tijekom pandemije koronavirusa ‘COVID-19 Community Mobility Report’ za 131 zemlju svijeta. Prema tim podacima stanovnici Zagrebačke županije najbolje se pridržavaju propisanih mjera kada je u pitanju odlazak u parkove gdje ih je 64 posto manje nego inače. Za 85 posto ih je manje u  restoranima i kafićima, 59 posto manje u trgovinama s namirnicama i ljekarnama. Njih 72 posto manje koristi javni prijevoz, 53 posto ih je manje na radnim mjesta, a 15 posto više u svojim domovima.

Na razini Hrvatske pokazatelji govore  kako je 82 posto manje ljudi u restoranima, kafićima, kinima, 57 posto manje u trgovinama s namirnicama i ljekarnama, 45 posto manje u parkovima, 74 posto manje u javnom prijevozu, 50 posto manje na svom radnom mjestu ali ih je 15 posto više u svojim domovima.

Google je za ovu analizu iskoristio korisničke podatke onih koji su na svojim mobitelima imali uključene usluge praćenja lokacije te su imali aktiviran Google račun. Uspoređeni su podaci od 3. siječnja do 6. veljače u vrijeme kada nije bilo restriktivnih mjera s podacima od 16. veljače do 29. ožujka.