Prijava

Vaša prijava

Vizionari iz Kurilovca

[]

Nedjelja je i Cvjetnica, tjedan prije Uskrsa 2020., a lopte i nogomet i dalje miruju. Pita me sin trener:..a kaj buš denes delal? A kaj bi delal? Razmišljao o minulim ljepšim vremenima, pa i onim nogometnim. Korona je, nadamo se ne predugo, prekinula daljnji uzlet trećeligaša NK Kurilovca. Na startu proljetne polusezone 2019/2020 momčad trenera Perice Vidaka svladala je u gostima Ponikve i na SRC Udarnik Gaj Mače identičnim rezultatima 2:1 i zadržala izvrsno 2. mjesto, 7 bodova manje od lidera Vinogradara. Na pamet mi je pao Filip Gabelica, ranije predsjednik Udarnika, s kojim smo se pozdravili nakon ‘tekme’ Kurilovca i Gaj Mače, a s kojim smo za Sportske novosti razgovarali u studenom 2014. godine. Sada, nakon nepunih šest godina, pokazalo se da je Gabelica bio izvrstan vizionar. Evo u skraćenoj verziji što su 20. studenog 2014. objavile Sportske.

Organizacijski, infrastrukturom i posebno tradicijom, Udarnik iz Kurilovca svakako je drugi klub u Turopolju, odmah uz bok drugoligašu Gorici (kasnije prvoligaš), kao i prije Radniku. Pamte se prvenstveni okršaji ova dva susjedna kluba i puna gledališta jer se vodila bitka za prestiž ne samo u Velikoj Gorici, već i daleko šire. Danas Gorica ozbiljno kuca na vrata 1. HNL, a Udarnik je četvrtoligaš u Međužupanijskoj ligi. Predsjednik Udarnika Filip Gabelica složio s mišljenjem da je trenutačno prevelika natjecateljska razlika i jaz između susjeda čije stadione dijeli možda kilometar zračne linije.
– Bilo bi idealno da je Udarnik trećeligaš a Gorica prvoligaš jer Velika Gorica i Turopolje su naglašeno nogometna podneblja. Moram naglasiti da je u suradnji dva spomenuta kluba došlo do značajnih pomaka na bolje a to će ići uzlaznom putanjom. Imamo vrlo dobre odnose s vodećim strukturama grada Velike Gorice a Udarnik pak ima iskusne i provjerene ljude kao što su Vlado Stepanić (direktor), Zdenko Sovina (tajnik), Dražen Vujnović (blagajnik), članove Uprave legendarnog Silvija Kranjca, Zubeca, dinastiju Krmpotić, Novosela i mnoge druge vrijedne ljude kao domarku Katicu Mihalić, suprugu ikone kluba Ivana Mihalića Baše, čovjeka koji vodi brigu o travnjaku Ivana Šanteka i još mnoge, mnoge druge volontere kojima Udarnik nešto znači. Preduvjeti za 3. HNL su stvoreni i u vidu desetak mlađih selekcija čiji je voditelj Joso Mučnjak te školovani treneri Saša Sabljak, Ante Radoš, Goran Smolčić, Dražen Vujnović, Stefan Rajić, Željko Radočaj, Admir Hasanović, Silvio Cavrić i trener svih vratara Dalibor Mazulović -između ostalog kazao je Gabelica krajem 2014. godine u najavi pohoda na 3. HNL. Ispostavilo se kasnije da se sve obistinilo i realiziralo!

Gabelica tada nije zaboravio ni već legendarni međunarodni turnir limača Alpas Cup Udarnik. “Ove 2014. odigran je peti po redu koji se smatra najjači te vrste u Hrvatskoj, regiji, a među najkvalitetnijima je vjerojatno i u Europi”-kazao je Filip a mi ga sada nadopunjujemo najavom za Alpas Cup Udarnik 2016. Na turniru je sudjelovalo čak 56 klubova iz desetak zemalja pa i iz daleke Australije Academy Baywater FC Perth. Za primjer, turnir su tada potvrdili Sturm, Maribor, Crvena zvezda, Zrinski Mostar, Hajduk, Dinamo, Rijeka, Split, Gorica, Željezničar Sarajevo, Tampa Brašov, Pelister Bitola..U organizacijskom odboru Udarnika bili su tada 2016. Dražen Barišić (predsjednik), Filip Gabelica (zamjenik), Zdenko Sovina (koordinator), Josip Mučnjak, Ivica Krmpotić, Dražen Vujnović, Ivan Drvodelić, Kristijan Japec, Vladimir Stepanić, Danijel Gorenc, Senad Harambašić, Željko Mihalj i Stjepan Grđan.