Prijava

Vaša prijava

Čudo iz Kobilića traje i dalje

[]

Autor teksta o NK Vatrogascu napisao je prije 16 godina da je mjesto Kobilić samo dva do tri kilometra istočno od velikogoričkog stadiona na kojem je tada još bio Radnik. Spomenuto je da mjesto ima tek oko 150 kuća i 500-tinjak stanovnika. Pisalo se i prije o Vatrogascu, najviše kad su tamo trenirali nogometaši tada uglednog prvoligaša Zagreba pa i niže rangiranog Radnika dok su ovi rješavali svoje probleme.

U siječnju 2004. pak, govorilo se mnogo o Vatrogascu jer je bio jesenski prvak 1. županijske lige jug. Evo što je tada kazao trener Vatrogasca Romano Župetić, ranije igrač Radnika, Napretka Velika Mlaka, Mladosti Obrezina, Udarnika, Odre, Lomnice…

-Da je netko uoči prvenstva tako nešto prognozirao, slatko bi mu se nasmijali. Vrh su željeli Lomnica, Lukavec, Mraclin, a iz prikrajka su vrebali Krašić, pojačani Dinamo Hidrel, Gradići, Klas..Liga je vrlo izjednačena a ako spomenemo da je negdašnji trećeligaš Turopoljac posljednji, naš uspjeh je još značajniji – zborio je tada Romano, koji danas kao strateg vodi petoligaša Lomnicu, te nastavio.

– Nismo opterećeni. Borit ćemo se maksimalno i igrati kako najbolje znamo, a usput se veseliti i uživati, pa kako ispadne. Neće biti lako ponoviti jesen kada smo samo jednom poraženi (Krašić) i jednom odigrali neodlučeno (Lukavec), a ostalo pobijedili. U 11 utakmica naš vratar je samo devet puta svladan – otkrio je tada trener Romano Župetić.

Za Vatrogasac su tada igrali: Krajačec, N. Mirenić, T. Komadina, Markelić, I. Trupčević, Šandor, Gavran (kapetan), V. Skrbin, K. Kirinić, H. Komadina, Tkalec, Milašinčić, S. Mirenić, Filipović, Ilić, Ferković, Brigljević, Povoljnjak, Turković, Vuica, Tagić, Plantak, Mirošević, Tepšić, Vukadin, Augustinović, Bilić, T. Mirenić. Na pripreme se išlo u Topusko i Dugu uvalu.

Predsjednik kluba s 45-godišnjom tradicijom bio je legendarni Anto Marić. Vatrogasac je u jednom periodu bio ugašen a ponovo je oformljen 1998. natjecanjem juniora. Kad su 2000. ovi stasali, s natjecanjem su krenuli i seniori i već sljedeće sezone izboren je jači rang. Sve se radilo sto posto amaterski a u Upravi su volonterski još radili Kristijan Kirinić (dopredsjednik i igrač), Igor Trupčević (blagajnik i igrač), Neno Mirenić (tajnik i igrač), Božidar Vitez (tehniko), Boris Trupčević i Vlado Kirinić-Crni (takozvana Katica za sve).

Juniore je trenirao Goran Plank, pionire Goran Smolčić a veterane Josip  Andrišević. Predsjednik Anto Marić je tada jako hvalio i brojne te vatrene navijače među kojima je bilo i mnogo djevojaka i žena. Navijačka skupina danas se zove Browing.