Prijava

Vaša prijava

Grad predstavio mjere pomoći građanima

[]

Zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar predstavio je socijalne mjere koje je uveo Grad Velika Gorica. Među njima je i besplatan vrtić za djecu koja u ovom trenutku idu u vrtiće zbog toga što roditelji moraju raditi i nemaju kome ostaviti dijete, a uz to uvedene su i dječje stipendije za roditelje koji su tijekom krize uzorkovane epidemijom koronavirusa izgubili posao.

– Grad je uveo stipendije od 1000 kuna mjesečno po djetetu do okončanja epidemije. Pravo na ovu potporu imaju obitelji u kojima su oba roditelja izgubila posao zbog novonastale krize i mogu to dokazati. Isto vrijedi i za obitelji u kojima je samo jedan roditelj izgubio posao, a drugi ima primanja manja od 5000 kuna – objasnio je Ačkar.

Tu je i mjera jednokratne novčane pomoći za obitelji lošijeg imovinskog stanja od 1000 do 3000 kuna po djetetu, dodao je zamjenik gradonačelnika.

Za ostvarivanje ovih prava svoje prijave šaljite na stipendije@gorica.hr.

– Ovo je samo jedna dio mjera, a ovisno o situaciji donosit ćemo i druge. Grad radi i na racionalizaciji poslovanja gradske uprave, gradskih ustanova i trgovačkih društava te će se sa socijalnim partnerima ići i u pregovore o korekcijama plaća. Osobno ću, ako i moji zamjenici pola iznosa svoje plaće uplatiti na račun Crvenog križa, a na isti račun svoje naknade uplatit će predsjednik Gradskog vijeća, gradski vijećnici i članovi upravnih vijeća i nadzornih odbora. Zahvaljujem svim djelatnicima civilne zaštite, crvenom križu i dobrovoljnim vatrogasnim društvima koji u ovim vremenima daju veliki doprinos u pružanju pomoći našim sugrađanima. Pozivam građane da i dalje poštuju propisane mjere socijalnog distanciranja. Budimo odgovorni jer samo tako možemo pobijediti i izaći iz krize sa što manje zdravstvenih i gospodarskih posljedica – izjavio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.