Prijava

Vaša prijava

Veliki turnir za pionire u Novom Čiču

[]

Tiskani mediji su 9. srpnja 2005. objavili sljedeće.

– Županijski prvoligaš Dinamo Hidrel iz Novog Čiča, već desetu godinu zaredom od 1996., organizator je tradicionalnog turnira za pionire (igrači do 15 godina). Prvi pobjednik bila je Mladost iz Obrezine, godinu kasnije NK Posavina a 1998. zagrebačka Croatia (Dinamo).

Memorijal Zoran Vrhovac postaje 1999., a od tada pobjednik, osim pehara u trajno vlasništvo, kući nosi i gotovo metar visoki  i atraktivni prijelazni pokal. Do 2005. godine na peharu su ugravirana imena klubova pobjednika Hrvatski dragovoljac (1999), Dinamo (2000, 2001), Zagreb (2002) i Radnik (2003, 2004, 2005). U propozicijama turnira piše da trostrukom pobjedniku pehar ostaje u trajno vlasništvo, pa je plavi salon na stadionu Radnika bogatiji i ukrašeniji.

U ovogodišnjem finalu (2005. godine), dječaci trenera Marija Štoosa pobijedili su HAŠK 3:1 pogocima K: Domitrovića, A. Radoša i Šanovića. Za Radnik su igrali: I. Rak, Škrinjarić, Ante Radoš, M. Turković, Antunović, Žugaj, Perica Vidak, A. Budimir, Biljan, Jularić, K. Domitrović, Ruklić, Perica, B. Turković, Šanović, Marić, Jankulica, Sudar, Orkić. Najbolji strijelac turnira bio je Ante Radoš sa 6 pogodaka, a najbolji igrač Ivan Marić (oba iz Radnika).

Spomenimo da su čelnici Dinama Hidrela Franjo Anić i Amir Drapić odmah krenuli u potragu za sponzorom koji bi trebao pomoći u nabavi barem slično atraktivnog trofeja za buduće turnire – pisalo je tada 2005. u jedinim svakodnevnim sportskim novinama u Hrvatskoj.

Godinu ranije i naš Glasnik Turopolja objavio je vijest o turniru u Novom Čiču ali i o kampu pionira na Bjelolasici. Evo citata iz lipnja 2004. godine.

– Zagrebačka županija i Nogometni savez Velike Gorice organizirali su za godište 1990/1991. odlazak na Kup  na Bjelolasicu koji će trajati šest dana. Sudjelovat će četiri županije i igrati svatko sa svakim. Bit će organizirani treninzi, seminari, škola. Na Bjelolasicu je otišlo devedesetak djece. Među njima su na pripreme otišli i Nikola Pavlica i Perica Vidak, dvojica dječaka koji su među više od tisuću kandidata prošli provjere i ušli u NK Dinamo Zagreb – objavio je tada Glasnik Turopolja.