Prijava

Vaša prijava

Dinamo Hidrel prvi pobjednik kup natjecanja

[]

Amaterskim klubovima NS Velika Gorica za vikend 7. i 8 ožujka 2020. godine startao je proljetni dio prvenstvene sezone 2019/2020. a onda prekinuto zbog “skakavaca” u obliku koronavirusa. Prema nepotvrđenim vijestima, ako se prvenstvo ne nastavi do kraja svibnja, više se ne bi ni igralo. Iz pojedinih liga nitko ne bi ispadao a trenutno vodeće momčadi mogle bi napredovati u jači rang. Prije starta proljetnog nastavka prvenstva, odigrane su utakmice 1. i 2. kola Kup natjecanja pri NS Velika Gorica a u 3. kolu trebali su igrati: KUČE Turopoljac-Mraclin, VUKOVINA Jelačić-Polet Buševec i GRADIĆI Gradići-Kurilovec. Kurilovec je do 3. kola bio slobodan a prvoligaš Gorica trebala se uključiti u natjecanje u polufinalu. Pitanje je što će biti i s ovim natjecanjem. Moguće je možda igrati u sklopu priprema za sezonu 2020/2021. ako se situacija normalizira. Mi se sada zato prisjećamo starta kup natjecanja 1996. pod imenom “Radnikov kup 1996.”. Prvo natjecanje te vrste u slobodnoj Hrvatskoj igrano je pod pokroviteljstvom RVG-a a organizator je bio Radnik iz Velike Gorice. Igrali su svi klubovi turopoljskog kraja.

Nakon razigravanja, polufinalne utakmice igrane su na stadionu Radnika. U prvom dvoboju, Mladost iz Obrezine svladala je Lukavec 1:0 a jedini pogodak zabio je Kadabec u 35. minuti. U drugom polufinalu Dinamo Hidrel je dobio Polet iz Buševca 3:1. Za Polet zabio je M. Ðuretić u 60. minuti a Dinamo Hidrel Mario Paviša u 39. i 41. te D. Matković u 84. minuti.

Finalisti Dinamo Hidrel i Mladost (2:1) odigrali su dopadljiv nogomet a sretnija i spretnija bila je nekompletna momčad iz Novog Čiča. Igrači iz Obrezine imali su više loptu u nogama i igrali ljepše za oko ali kontre D. Matkovića i Ðurašića (strijelci za Hidrel) bile su opasnije. Gol za Mladost zabio je Šorša u 67. minuti.


FRIK IZ KVARTA – Šumasta kreketanja

Obilježavamo Praznik rada