Prijava

Vaša prijava

Izviđači pomažu kako bi stotine tona zaštitne opreme stiglo tamo gdje je najpotrebnije

[]

Članovi Turopoljske udruge skauta Tur ovih dana aktivno sudjeluju u pomaganju u borbi protiv koronavirusa. Naime, kao pričuvni članovi Državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite u sastavu MUP-a RH, ovih dana u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman na Plesu dočekuju humanitarnu pomoć u medicinskoj i zaštitnoj opremi za što uspješniju borbu protiv koronavirusa.

Foto: Turopoljska udruga skauta Tur

– Ovih dana zrakoplovima iz Kine dostavljaju se stotine tona pomoći Hrvatskoj, odnosno bolnicama, domovima zdravlja i svim onim javnim službama i humanitarnim organizacijama, poput Crvenog križa, vatrogasnih društava i udruga koje pružaju pomoć bolesnima, starim i nemoćnima te drugima, kojima je potrebna tuđa pomoć i za koje bi susret s koronavirusom mogao biti koban. Mjere zaštite i prevencije širenja koronavirusa očito će još će dugo ostati na snazi, u blažoj ili radikalnijoj varijanti, ovisno o ponašanju građana i poštivanju propisanih mjera samozaštite. Stoga je potrebno osigurati i dovoljne količine zaštitne opreme – objasnili su izviđači.

Foto: Turopoljska udruga skauta Tur

Izviđači su se tako, na području grada Zagreba i Zagrebačke županije unazad mjesec dana, stavili na raspolaganje sustavu Civilne zaštite i samim građanima kroz opremanje prihvatnog centra za zbrinjavanje lakše oboljelih od Covid-19 i šatorskog naselja za prihvat unesrećenih u nedavnom razornom potresu na zagrebačkom području, za slučaj potrebe, sada za dostavnu nužne zaštitne opreme i prihvat humanitarne pomoći.