Prijava

Vaša prijava

Sutra bi trebali doznati kako ćemo živjeti u mjesecima koji dolaze

[]

Vlada Republike Hrvatske na sutrašnjoj sjednici trebala bi predstaviti plan i dinamiku popuštanja dijela mjera koje su uvedene u ožujku s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa. Prvi korak u tom smjeru napravljen je ukidanjem e-propusnica unutar područja županija koje su to zatražile, te između Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Koji su sljedeći koraci prema normalizaciji života i kako ćemo živjeti u narednom periodu trebali bi doznati sutra, potvrđeno je to na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite.

– Sutra će biti objavljen dokument s prilozima u kojem će vrlo detaljno biti opisane mjere i datum početka njihove primjene. No, uvijek postoji mogućnost da se u skladu s epidemiološkom situacijom neka mjera popuštanja opozove – rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Podsjećamo, Nacionalni stožer civilne zaštite nedavno je produžio na još dva tjedna većinu svojih mjera vezanih uz borbu protiv epidemije koronavirusa. Dječja i sportska igrališta i dalje su izvan uporabe, a na snazi je i dalje odluka načinu održavanja vjenčanja i sprovoda. Produžene su i mjere koje se odnose na izbjegavanje bliskog osobnog kontakta te zabranu održavanja svih javnih događaja i okupljanja više od pet osoba na jednom mjestu, kao i obustavu rada u djelatnosti trgovine, osim prehrambenih trgovina, drogerija, pekarnica, kioska, drogerija, ljekarni i nekih drugih specijaliziranih trgovina. Produžena je i mjera privremen obustave javnog prijevoza.