Prijava

Vaša prijava

Radomir Pašić Pajo i dalje mirno živi u sjećanjima

[]

Ponedjeljak je 27. travnja 2020., godine koja će biti upamćena po koronavirusu, potresu i izolacijama od svakodnevnog utabanog života. Ide na bolje, ali sport (pa i nogomet) je tek u povojima povratka. Još uvijek iz medija odzvanja ono OSTANI DOMA a ako ste i u mirovini, vremena ima u izobilju. Listajući sportsku arhivu, naišli smo na fino uvezeno štivo s fotografijama isprintano iz City portala a objavljeno u lipnju 2016. godine. Naslov je: Radomir Pašić Pajo sportska legenda Velike Gorice, Turopolja pa i šire. Oho, pa to je bilo Pajino djelo kao poklon.

Imao je Pajo tada 78 godina. Nažalost, preminuo je tri i pol godine kasnije, 29.12.2018. Biranim riječima od Pašića se tada oprostila i sportska redakcija City portala. Osobno smo bili sportski prijatelji i bilo bi možda dobro opet se javno prisjetiti njegove glavne sporedne preokupacije. A red je onda, da za to dobijemo pristanak i Pajine obitelji. Nazvali smo starijeg sina Dejana.

– Ovo je malo čudo, eto baš smo ja i majka Ivanka na groblju kod našeg Paje. Bilo bi mu sigurno veoma drago da ga opet spomenete svim prijateljima sporta koji otvaraju City portal, u Velikoj Gorici, Turopolju, Zagrebu…-kazao je Dejan Pašić, Pajin sin i onda odmah nastavio.

– Baš neki dan, pitao me znanac za oca i morao sam otvoriti portal i tekst od 2016. ali nije više bilo fotografija, međutim prekrasno je što još uvijek sve stoje one, objavljene prije pokopa.

Pričao je Dejan Pašić i zanimljivost doživljenu 12. travnja ove godine.

– Posjetili smo za Uskrs Pajino vječno počivalište, a na grobu zatekli malenog zečića. Koje li simbolike, jer zeko se nije bojao i nije pobjegao. Bili smo svi iz obitelji vrlo iznenađeni i začuđeni, da ne kažem nešto više – kazao je Dejan.

Nekakvu koincidenciju smo i sami osjetili dok je to Dejan pričao, jer Pajo je bio miran dobričina, zanesenjak i iskren te pošten sportski sanjar. Pozitivac. Valjda je to znao i spomenuti zečić.

Što danas radi Pajin mlađi sin Zoran Pašić?

– Brat Zoran je također igrao za RK Radnik, kasnije oko 15 god trenirao je mlađe dobne skupine. Trenutno trenira seniorke ŽRK Gorica – otkrio je jučer u ponedjeljak Dejan Pašić, stariji sin Paje.

Poslao nam je Dejan još fotografija i za našu galeriju. Govore te fotke da se Pajo družio još i sa Zlatkom Kranjčar, košarkaškom svetskom zvijezdom Larry Bird, Veselinom Vujović gdje je bio i mlađi sin Zoran, igrao s nogometašima veteranima tada prvoligaškog Zagreba na legendarnom Keglbajsu u Zagrebu, a posebno je s ponosom pazio na unuka Vitu.

Galerija fotografija