Prijava

Vaša prijava

Kako je Udarnik postao trećeligaš

[]

Trećeligaš Kurilovec čeka rasplet situacije s koronavirusom. Još nije sasvim poznato kad će se i hoće li nastaviti sezona 2019/2020. Druga pozicija u poretku 3. HNL središte je sjajan domet kluba iz Kurilovca koji je trećeligaš postao pod imenom Udarnik u sezoni 2016/2017. Lopta i dalje miruje na SRC Udarnik a na stranicama Cityportala mogu se pogledati aktivnosti i dalje vrlo aktivne i ambiciozne Uprave. Dok ne startaju one prave nogometne aktivmnosti (loptanje), prisjetimo se najnovijeg procvata kluba iz Kurilovca. Pisali smo još 2014. da Kurilovec zalužuje trećeligaša. Tada još Udarnik, teoretski je osigurao 3. HNL već u svibnju 2017., pet kola prije kraja natjecanja a nakon utakmice u Radoboju.

– Rezultati kojima smo pet kola prije kraja prvenstva osigurali 3. HNL, sve govore. Čestitike zahvale zaslužuju svi od struke, igrača, vrijedne Uprave do čelnika Velike Gorice, gradonačelnika Dražena Barišića i zamjenika Ervina Kolareca. Bez velike podrške posljednje spomenutih, ovakvog uspjeha sigurno ne bi bilo – rekao je tada predsjednik Filip Gabelica.

Kurilovčani već trećeligaši

Ovakav uspjeh najavio je još u prosincu 2016. sportski direktor Darko Janječić.

– Doveden sam ovog ljeta u Kurilovec da posložim kockice kako bismo napravili željene rezultate. od čelnih ljudi kluba, predsjednika Filipa Gabelice, braće Ivice i Robija Krmpotić, te ostalih, dobio sam slobodne ruke i najprije sam angažirao trenera od velikog povjerenja Borisa Perkovića i pomoćnika mu Juricu Šimira. Nakon toga dovedena su iskusna pojačanja Milanović, Džaja, Brčić, Kranjčec, Ladović i ostali, da oplemenimo domaću mladost i uspjeli smo. Samo nas čudo može spriječiti da ne izborimo 3. HNL – kazao je Janječić i dodatno pojsnio.

Petarda sjajnih Kurilovčana

Udarnik je stabilan i solventan na svim razinama. Uspjeli smo uspostaviti pozitivnu kemiju između struke, igrača, članova vrijedne Uprave, simpatizera i navijača, ali i starijih članova i legendi kluba bez kojih Udarnik ne bi bio to što jest. Već se svi veselimo novom zajednièkom druženju na “Udarnikovoj noći” koja će se održati u subotu, 17. prosinca 2016. u lokalu “Za vašu dušu” u Okuju, mjestu našeg reprezentativca Marcela Brozovića. Bit će to prilika da se još više zbliže i upoznaju igrači i oni bez kojih klub ne može funkcionirati, kao što su sveprisutni Silvio Kranjac, Juraj Odrčić, domar Miro Halilić, treneri iz škole nogometa i mnogi drugi.

Udarnik je bio vodeći od prvog do posljednjeg kola, a na kraju imao 10 bodova više od drugog Španskog (također izborio 3. HNL) i 20 trećih Ponikvi. Umjesto trenera Borisa Perkovića u proljeće 2017. doveden je strateg Damir Biškup koji je tada kazao.

– U stalnom sam kontaktu sa sportskim direktorom. Moramo obaviti razgovore sa svim igračima starisjediocima i vidjeti tko ostaje a kome je treći rang možda prezahtjevna misija jer u ligi su Zagreb, Vinogradar, Trnje, HAŠK, Dubrava, Dugo Selo, Vrbovec, Segesta, ali i Krk, Opatija, Jadran Poreč, Pazinka, Špansko i Maksimir. To je nebo i zemlja u odnosu na četvrti rang. Udarnik neće biti prolaznik u 3. HNL – siguran je bio Damir Biškup a vrijeme je pokazalo da je pogodio.