Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica i danas bez novih slučajeva zaraze

[]

Borba s koronavirusom traje i dalje, oprez je i dalje nužan i prijekopotreban, no sve je nekako lakše u trenucima kad iz Stožera civilne zaštite dolaze dobre vijest. A one su takve i ovog prazničnog petka, na kišni 1. svibanj. U Velikoj Gorici, dakle, u posljednja 24 sata nema novih slučajeva zaraze virusom Covid-19, što je nastavak jednog lijepog niza koji daje optimizam i nadu da je povratak normalnom životu sve bliže.

Naime, u posljednjih 12 dana zabilježen je samo jedan slučaj novozaraženih. Dogodilo se to nakon sedam dana s “čistom nulom”, da bi u ovom trenutku prošla i nova četiri uzastopna dana bez novih slučajeva. To znači da ukupne brojke ostaju nepromijenjene, i dalje u evidenciji stoji da je u našem gradu zabilježeno 35 slučajeva koronavirusa, dok se dodatna četiri slučaja odnose na tri naše općine, Pokupsko, Kravarsko i Orle.

Mijenjaju se, srećom, jedino brojke ozdravljenih. U posljednja 24 sata evidentirana su još dva ozdravljenja, što nas dovodi do ukupno 17 ovakvih slučajeva. Smjer je dobar, trendovi fenomenalni, pa i optimizam može biti sve veći…