Prijava

Vaša prijava

Kako su juniori Gorice osvojili seniorski kup Velike Gorice

[]

Dogodilo se to početkom kolovoza 2012. godine. Finale kup natjecanja Velike Gorice igrano je u Vukovini a sastali su se tada još Udarnik i Gorica. U regularnom vremenu bilo je 0:0 a u izvođenju jedanaesteraca juniori Gorice slavili su rezultatom 12:11!! Ovako je napisan izvještaj s utakmice.

– Nakon što su juniori Gorice izbacili iz Kupa seniore Poleta iz Buševca, obećano im je i finale (seniori su ionako istovremeno u Sisku kod Segeste imali generalku pred prvenstvo), a mladići su priliku iskoristili i proslavili se kontra trećeligaša Udarnika. Utakmicom je moglo biti vrlo zadovoljno 200-tinjak gledatelja, a posebno su bili oduševljeni brojni navijači klinaca drugoligaša.

Regularni dio završio je bez pogodaka iako je bilo mnogo prilika. Briljirali su vratari Bern Meler i Matteo Žugaj, a prilikom nevjerojatne serije jedanaesteraca proslavio se i mladi vratar Gorice Tomislav Zekić (ušao u igru u 57. minuti).

U rijetko viđenom trileru pucano je čak 17 serija udaraca s 11 metara a Zekić je skinuo pet (Zekić samo jedan manje). Odluka je pala kada je Zekić obranio Komšiću, a Ivan Šandor zabio za veliko slavlje mladića Gorice. Natjecanje u Kupu nastavila su oba suparnika.

Pokal kapetanu Udarnika Kristijanu Japec predao je predsjednik Jelačića iz Vukovine Vlatko Levar.

Slavljeničkom vođi Gorice Jurici Kovačiću medalje i pokal uručio je dogradonačelnik Velike Gorice Ervin Kolarec.

ALPAS CUP U KOLOVOZU?

Kad smo veæ kod Udarnika, odnosno NK Kurilovec, jedna prekrasna vijest u današnjim (8. svibnja 2020) Sportskim novostima autora cijenjenog Toni Roića. Prenosimo ga u cijelosti:

– Jedan od najvećih turnira u kategoriji U-11, koji se održava u Hrvatskoj pod imenom Alpas Cup Velika Gorica, trebao je u lipnju doživjeti 11. izdanje, ali organizatori iz trećeligaša Kurilovca morali su ga odgoditi iz dobro poznatih razloga s koronavirusom. Plan je da se turnir održi u kolovozu, ali ovaj put neće imati međunarodni predznak, već bi sudjelovali samo hrvatski klubovi.

Prošlih godina Alpas Cup je bio poznat jer su njemu igrali svi članovi negdašnje jugoslavenske “velike četvorke”, odnosno Hajduk, Dinamo, Partizan i Crvena zvezda.