Prijava

Vaša prijava

Prosinečki može biti ponosan na kumče

[]

Pešćenica je mjesto Sisačko-moslavačke županije a položajem više gravitira turopoljskoj ravnici, Buševcu i Velikoj Gorici. Sredinom studenog 2009. godine razgovarali smo s tadašnjim predsjednikom istoimenog nogometnog kluba Ivicom Dejanović, koji je tada imao 43 ljeta. Na poziv gostoljubivih ljudi iz NK Pešćenice prisustvovali smo prvenstvenom okršaju posljednjeg jesenskog kola (Strug, 5:1), na iznenađujuće kvalitetnom travnjaku uz sređenu infrastrukturu i udobnu natkrivenu drvenu tribinu u negdašnjem engleskom stilu sa stotinjak sjedalica.

– Uvjerljivo smo prvi ispred moslavačkog Dinama iz Osekova (plus sedam bodova). Jesensku dionicu završili smo bez poraza uz samo dva remija i gol razliku 48:10. Boje Pešćenice branili su domaći momci, a jesenas su tako igrali Ivica i Vedran Balinčić, Danijel i Neno Hajduk, Vedran i Robert Hodalj, Josip i Mario Božić, Jurica i Saša Culović, Juraj-Gordan Kocijan, Saša Kos, Mario Tolić, Hrvoje Bradić, Mario Ključević, Mario Ðureković, Mario Šipić, Zvonimir Herceg, Robert Peranović, Ivor Belec, Davor Sever i Tomislav Ðurašin.

Najbolji strijelci s 12 pogodaka su Ivica Balinčić i Neno Hajduk, a slijede Danijel Hajduk (5), Mario Tolić (4), Jurica Culović (4)..Trener je Zvonko Tuđman – kazao je Ivica Dejanović prije deset godina i nastavio.

– NK Pešćenica je mlad klub. Oformljeni smo 2003. godine u sklopu sportskog društva. Župa koja je ljetos proslavila 675. godišnjicu postojanja (!!!), dobila je osim nogometaša još odbojkašice koje koriste dvoranu u Lekeniku i stolnotenisače – rekao je Dejanović.

– Predsjednik SD Pešćenica je Franjo Pešut. Moramo se pohvaliti činjenicom da je kum kluba pri osnutku legendarni Robert Prosinečki kojem ovom prigodom želimo sve najbolje i da se ponovo vidimo sljedećeg ljeta na proslavi titule – naglasio je predsjednik Dejanović.

– Vodimo brigu i o mladeži. Juniore trenira Darko Kratković, pionire Mario Tolić, a limače Dejan Hajduk. Tu su rezultati također solidni, a ovom prilikom pozivamo dječake godišta 2001. i 2002. da se jave našim trenerima. Uprava je također sastavljena od domaćih ljudi. Tajnik je Srećko Ceković, blagajnik Ivor Belec, a članovi Upravnog odbora Stjepan Iveković, Ivica Hapčić, Jozo Lovrić, Nedjeljko Rajković, Marijan Peranović, Zdenko Kalfić, Željko Dolački i Davor Havidić. U Nadzornom odboru su Davor Kirin, Stjepan Javorić i Ivo Božić. Domar je Stjepan Škrablin – kazao je krajem 2009. predsjednik Dejanović.

Tri godine kasnije, Pešćenica je slavila jesenski naslov i u 1. županijskoj ligi (peti rang) i bila na putu susjednog Lekenika, koji je bio četvrtoligaš. Trener Pešćenice bio je tada Mario Tolić koji je kazao sljedeće.

– Lijepo je biti ispred TŠK-a (negdašnji prvoligaš), Frankopana (Sisak), Sloge Maris (Novska), Sokola (Velika Ludina), Topuskog, Mladosti (Gračenica), Moslavca (Popovača), Jasenovca..Ipak, spomenuti klubovi su mnogo renomiraniji od nas i nemamo baš imperativ zadržati sadašnju poziciju. I dalje se držimo zadanog cilja prije starta, a to je biti među petoricom vodećih. Uspijemo li biti više, tko sretniji od nas – mišljenja je bio trener Tolić.

Pešćenica je i sada 2020. godine trenutno prva u 2. županijskoj ligi Sisačko-moslavačke županije. Kako su amaterska prvenstva proljetos prekinuta zbog koronavirusa i neće se nastaviti, Pešćenica će na jesen opet igrati u jačem petom rangu nogometa u Hrvatskoj.