Prijava

Vaša prijava

FOTO Barbarice plesale i natjecale se na daljinu u vrijeme korone

[]

10.05.2020. Velika Gorica. Plesni klub Barbara u vrijeme korone. Foto: PK Barbara

Sredinom ožujka 2020. godine epidemija koronavirusa započela je s paralizom normalnog života i zaustavila sve njegove tokove. Stroge epidemiološke mjere zatvorile su škole i vrtiće, prekinula sve sportske aktivnosti i zatvorila ljude u njihove domove. Otkazana su, naravno, i mažoret natjecanja na samom početku njihove ovogodišnje sezone.

10.05.2020. Velika Gorica. Plesni klub Barbara u vrijeme korone. Foto: PK Barbara

Predsjednik Plesnog kluba Barbara (Velika Mlaka, Veliko Polje, Odra) Vlado Palac pozvao nas je i govorio o načinu kako su Barbarice, mažoretkinje članice kluba, reagirale na izvanrednu situaciju. ”Kada nas je korona zarobila, sve je naprasno stalo – u četvrtak, 12. ožujka službeno su otkazani treninzi – mislili smo privremeno. Kada su propuštena samo dva treninga već su krenuli pozivi od djece, kada ćemo opet trenirati, kada se vidimo i slično. Da priskočimo u pomoć prisilno zatočenoj deci odlučili smo napraviti nagradnu igru i provesti je u natjecateljskim formacijama. Trebalo je u 10 dana riješiti 3 zadatka, i tko bude dobio sve pluseve dobiva nagradu. Kako nas je uz koronu pogodio i potres, ova akcija bila je spas za zatočenu i prestrašenu djecu.

10.05.2020. Velika Gorica. Plesni klub Barbara u vrijeme korone. Foto: PK Barbara

Cure su doma vrijedno vježbale, snimali su roditelji i slali trenericama. Bilo je puno uloženog truda, ali i puno popratnog smijeha i anegdota. Video uratci su obilovali vježbama sa kućnom ljubimcima, braćom i sestrama, roditeljima. Pobjednici su: Ivana Galir (seniorke), Dora Mance (juniorke), a kod obje kadetske formacije bilo je gusto, čak se išlo u dva pripetavanja. Za nijansu najbolje su bile Petra Knežević i Kira Laptoš (starije kadetkinje) te Nola Lozić  i Katja Kolić (mlađe kadetkinje).”

10.05.2020. Velika Gorica. Plesni klub Barbara u vrijeme korone. Foto: PK Barbara

”Nakon toga napravljena je pauza od tjedan dana i onda su cure krenule u dvotjedne izazove – opet su stvarani zanimljivi i duhoviti uratci, koji su pomogli mažoretkinjama da uspješno prebrode prvi mjesec karantene.

Od 20. travnja krenuli su redoviti treninzi na daljinu (putem ZOOM aplikacije) u trajanju od 60 minuta, odaziv je bio skoro 100%. Tako smo prebrodili ovo ludo vrijeme, ostali mentalno jaki, zajedno, sačuvali kondiciju i naučili puno gimnastike. Sada jedva čekamo da krenu redoviti treninzi i natjecanja” – završio je Vlado Palac.

Galerija fotografija