Prijava

Vaša prijava

Danas završava sezona grijanja

[]

HEP-Toplinarstvo će danas započeti s prebacivanjem rada toplinskih podstanica na ljetni režim, čime je završena ogrjevna sezona 2019./2020. za više od 128 tisuća korisnika u Velikoj Gorici, Zagrebu, Osijeku, Sisku, Samoboru i Zaprešiću.

– I ove godine HEP-Toplinarstvo u razdoblju izvan ogrjevne sezone planira provoditi radove revitalizacije vrelovodne, parovodne i toplovodne mreže u gradovima Zagrebu, Osijeku, Velikoj Gorici i Samoboru te rekonstrukciju priključaka i podzemnih šahtova, kao i revitalizaciju toplinskih podstanica u gradu Sisku – izjavio je Zdravko Zajec, direktor HEP-Toplinarstva.

Za podešavanje rada svih toplinskih podstanica potrebno je približno tri dana, a nakon toga HEP-Toplinarstvo započinje radove na toplinskim sustavima. Građani i pravni subjekti mogu provoditi radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stanovima i poslovnim prostorima sve do početka rujna, kada toplinski sustav mora biti spreman za novu sezonu grijanja.

02.07.2019. Velika Gorica. Radovi na obnavljanju toplovodne mreže u Kolarevoj ulici. Foto: David Jolić/cityportal.hr

– Prije izvođenja radova potrebno je obratiti se ovlaštenom predstavniku suvlasnika ili upravitelju zgrade, kako bi se osiguralo pražnjenje pogonske vode iz sustava zgrade. Nakon završetka svih radova na unutarnjim instalacijama grijanja, predstavnik suvlasnika treba dostaviti HEP-Toplinarstvu pisanu potvrdu da je sustav spreman za prihvat toplinske energije – stoji u priopćenju HEP-a.

Ogrjevna sezona 2020./2021. započet će u skladu s vremenskim uvjetima, a najranije 15. rujna.