Prijava

Vaša prijava

FOTO Nikola Kos u finalu online EP-a u šahu

[]

19.05.2020. Velika Gorica. Uspjeh Nikole Kosa na online Europskom prvenstvu u šahu. Foto: ŠK Polet

Zlatko Rožić, predsjednik ŠK Polet iz Buševca, u pismenom dopisu javio nam je o nastupu pet kadeta i uspjehu Nikole Kosa na online Europskom prvenstvu u šahu (16. do 31. svibnja 2020.).

”Šahisti su podijeljeni u skupine po međunarodnoj rejting listi. U najslabijoj skupini do 1.400 rejting bodova igralo je 1.539 šahista (16. svibnja), među njima i pet kadeta ŠK Polet. Igrano je 7 kola i 250 najboljih nastavilo je natjecanje dan kasnije (17. svibnja). Tempo igre bio je 10 min. + 2 sekunde za svaki potez. Odličan rezultat napravio je Nikola Kos koji je osvojio 5 poena (109. mjesto) i izborio nastup u finalu. U finalnom nastupu s 4.5 poena popravio je svoj plasman i osvojio 91. mjesto).

19.05.2020. Velika Gorica. Uspjeh Nikole Kosa na online Europskom prvenstvu u šahu. Foto: ŠK Polet

Ostali Poletovi kadeti (mlađi su od Nikole) nisu bili tako uspješni. Vito Jurić i Gabrijel Šoštarić osvojili su 2.5 boda, Jakov Hranj 1, kao i Dominik Đurašin, koji je imao tehničkih problema (igrao je na mobitelu) te je nakon trećeg kola odustao.”

Šahovska platforma chess.com na kojoj se igra EP ima program kontrole protiv varanja. Kad završi natjecanje svi natjecatelji za koje taj program utvrdi da su koristili računalo gube partije, a igrači koji su s njima igrali dobiju bodove. U finalu se koriste računala s kamerom i zoom-om, tako da se protivnici mogu vidjeti i u slučaju da koji posumnja da se protivnik služi računalom može pritiskom na jednu tipku to prijaviti sucima.

Galerija fotografija


Obavijest o rasporedu pregleda djece za upis u 1. razred