Prijava

Vaša prijava

Prve noćne utakmice u Novom Čiču

[]

U srijedu 29. rujna 2004. godine u Novom Čiču odigrane su prve noćne utakmice u povijesti Dinama Hidrel a i šire u Turopolju. Glavnu utakmicu odigrali su stariji pioniri Dinama Hidrel i Udarnik Kurilovec. Utakmice je započela u 21.00 sat u vrijeme igranja lige prvaka. Trener Udarnika Senad Harambašić doveo je 35 igrača pa je posložio tri momčadi a svaka je odigrala poluvrijeme jer se igralo tri puta po 25 minuta. U prvoj rundi gosti su bili bolji i poveli 3:1. Preostale dvije dionice pripale su odličnim dinamovcima koji su popravili igru i realizaciju te preokrenuli na konačnih 4:3 za modre. Strijelci za goste bili su Novosel (2) i Župetić a za domaće dvostruki strijelci Vinko Mostina i Mario Kajinić. U predigri limači Dinama Hidrel pobijedili su selekciju škole nogometa bivšeg igrača Radnika Krešimira Marušića 3:0 a zabili su Ivan Marić (2) i Marko Šantek.

Inače, pioniri Hidrela bili su tada vodeći u prvenstvu NS Velika Gorica a na kraju su i osvojili prvenstvo. Statistika govori da su dinamovci imali 21 pobjedu uz tri remija. Gol razlika 146:12!!! Tijekom prvenstva prvoj momčadi priključivani su i oni mlađi igrači pa su za titulu zaslužna 30 igrača. To su: Gligorević, M. Zubek (vratari), Mihordin, Bašić, Tomasović, Matija i Josip Jeleć, Varivoda, Perečinec, Matovinović, A. Kajinić, Filipović, Matic, Marić, Fabijančić, Matić, Gučić, Filip Đuksi, Bajtela, Lozančić, Mačinković, Dragojević, Juha, Slivak, Iveša, Balenović, Matijević, Đurašić, Brnadić i Sverić. Mario Kajinić, današnji trener seniora, odigrao je samo jesensku dionicu i postigao 40 pogodaka od 83 postignuta te na poziv Udarnika preselio u Kurilovec.

U jesen 2003. na utakmici seniora u Novom Čiču bila su Ivan Anić i Ivan Drobnjak, susjedi nedaleko igrališta a tada jedini živi od osnivača lokalnog NK Dinama (u međuvremenu oba su preminuli). Gornji tekst objavljen je u Čičkim novostima u prosincu iste godine.