Prijava

Vaša prijava

Gorička subota: Ujutro testiranje na koronu, popodne Dinamo na Maksimiru!

[]

Tjedan s četiri “uobičajena” radna dana i jednom utakmicom, onom prijateljskom s Istrom 1961 u Rijeci (2-2), iza je nogometaša Gorice. Povratak prvenstva sve je bliže, ostalo je još točno 14 dana do gostovanja u Koprivnici kod Slaven Belupa, radi se naporno i žestoko na svakom treningu, a evo već i nove utakmice… U subotu u 18 sati kreće ogled s Dinamom, igra se na Maksimiru, bez gledatelja, ali uz izravan prijenos na HNTV-u.

– Protiv Istre smo ponovno odigrali jednu utakmicu nakon dva mjeseca, nakon mjesec dana gotovo individualnih treninga, zato je glavni cilj bio izbjeći bilo kakve ozljede. Želio sam i vidjeti kako se igrači kreću, kako komuniciraju na terenu, pri čemu ni mi ni Puljani nismo razmišljali o rezultatu. Uveli smo neke nove ideje, dali priliku nekim mlađim igračima, nitko se nije ozlijedio, a to znači da je test uspio – rekao je trener Valdas Dambrauskas u osvrtu na ogled s Istrom u srijedu.

– U ovom trenutku priprema ne može se očekivati neka visoka kvaliteta ili posebno visok intenzitet, moramo ići korak po korak. Sve misli su nam usmjerene na taj ogled s Dinamom, a posljednju pripremnu utakmicu odigrat ćemo sljedeće subote s Varaždinom – dodao je Litavac s goričke klupe.

Točnije, s Varaždinom će se igrati dvije utakmice, jedna u 15, a druga u 17 sati, sve kako bi treneri imali priliku dati punu minutažu što većem broju igrača. Vrijeme preostalo do povratka HNL-a polako curi, trebat će polako loviti formu.

– Iskreno, ne želim o nikome govoriti pojedinačno. Ne smijemo zaboraviti gdje smo, da smo u sredini tablice, a momčadi koje su u toj poziciji najčešće ne mogu dobivati utakmice zahvaljujući individualnoj kvaliteti. Nemamo Messija ili Maradonu, mi moramo biti jaki kao kolektiv, zajedno raditi, prepoznavati situacije i reagirati na njih. Samo tako možemo biti jaki – uvjeren je trener Gorice.

Kristijan Lovrić propustit će ogled s Dinamom zbog lakše ozljede, neće igrati ni Čanađija, Špikić… Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U tom smislu, vidio je i dobrih i loših detalja u utakmici protiv Istre…

– Moramo biti svjesni da smo na početku jednog jako dugog puta. Ako me pitate hoće li Gorica biti spremna za početak prvenstva, reći ću da mislim da niti jedna momčad neće biti na sto posto u tom trenutku. Dva mjeseca stanke ostavila su i mentalne, i psihološke, i fizičke posljedice, netko će biti više, a netko manje spreman, i siguran sam da će ovih deset kola do kraja donijeti mnoga iznenađenja. Nama je sad bitno kontrolirati ono što se može kontrolirati, a to je naš rad i stav prema ovome što gradimo. Netko će biti spreman prije, netko kasnije, a ja vjerujem da mi možemo biti spremni već za Belupo na otvaranju nastavka – zaključio je Dambrauskas.

Koliko je Gorica dobra u ovom trenutku, vidjet ćemo u subotu od 18 sati. Dan ranije protiv Osijeka su od prve minute igrali Livaković, Stojanović, Dilaver, Gvardiol, Moubandje, Đira, Kądzior, Ademi, Gojak, Oršić i Kulenović, oni će Goricu vjerojatno propustiti, ali svejedno će Igor Jovićević sasvim sigurno poslati na teren respektabilan sastav…

A kao uvertira Dinamu poslužilo je – testiranje na koronavirus. Jednu rundu Goričani su odradili ranije, sad je došlo vrijeme i za drugu, ovoga puta uz vađenje krvi. Igrači su dolazili po dvojica u svoje termine, društvo u zaštitnim odijelima odradilo je svoje i posljednje pripreme za Dinamo mogle su početi.