Prijava

Vaša prijava

Veterani Dinama Čiče umirili Bunu

[]

Blizu tri mjeseca, na igralištu Dinama Hidrel u Novom Čiču, nije bilo značajnijih aktivnosti što se nogometa tiče. A onda je konačno stigla vijest da će 29. svibnja 2020., nakon povlačenja koronavirusa, opet zaigrati veterani Dinama Novo Čiče i Bune iz Male Bune.

– Organizirali smo mini ligu 5 momčadi: Bune, Dinama Čiče, Hruševca, Lekenika i Mlake. Igraju svaki sa svakim, doma i vani. Veselimo se što opet možemo igrati nogomet i družiti se uz uobičajeno takozvani treće poluvrijeme – kazao je Zlatko Petrac, voditelj Bune.

Veterani Buna

Goran Cesarec, suprug predsjednice Dinama Hidrel Ivane Cesarec, i suradnici, pripremili su teren kao da u najmanju ruku stiže najdraži gost iz naše metropole Dinamo Zagreb. Nadamo se da su akteri utakmice to prepoznali i nagradili trud dotične gospode.

Stjepan Grgar i Mentor Stafa iz Dinama

Za dinamovce iz Čiča zaigrao je i Mentor Stafa koji ima ugostiteljski lokal u Buzinu (negdašnji Turk). Ništa neobično, da Mentor nije zaista pravi mentor veteranima Dinama. Osim što odlično igra, nabavio je i nove Alpas dresove a pomaže i na druge načine (pokoja večera uz dobar gemišt).

Danijel Rožić-sudac dvoboja u Čiču

Da se radilo o ozbiljnoj utakmici, svjedoči i odabir suca Danijela Rožića iz Buševca. I dobro da je sudio iskusni sudac. Igralo se vrlo dobro, finom kombinatorikom, relativno hitro i lijepo za oko ali i veoma žustro i ambiciozno. U prvom poluvremenu bolji su bili dinamovci i poveli 2:0. Za 1:0, po desnoj strani se probio Jorgić i ubacio a utrčali Damir Malbaša s pet metara po sredini bez problema poslao loptu u mrežu. Bilo je to već u 1. minuti utakmice. U 19. minuti u kaznenom prostoru Bune srušen je igrač utakmice Mentor Stafa, a iz 11 metara Josip Šantek je smireno zabio i bilo je 2:0.

U drugom poluvremenu Buna je zaigrala bolje i izjednačila. Najprije je Danijel Škojc pogodio u 52. minuti (igralo se dva puta po 40 minuta) slično kao i na početku Malbaša. Za 2:2 u 56. minuti Dobrenić je s lijeva iz slobodnjaka ubacio, vratar domaćih Radović nije baš dobro reagirao a Mirko Marjanović iz blizine lako poentirao. Nakon toga je i zaiskrilo u borni za pobjednika. U jedno trenutku, sudac Rožić je odlučno tražio da se igrači smire ili će prekinuti dvoboj. “Old Boysi” su to primili vrlo ozbiljno i odigrali do kraju kako i treba. Na utakmici je bilo mnogo obostranih velikih prigoda za pogotke a odlučio je prekrasan gol Mentora Stafe. Od prve su najprije razigrali Igor Krlić i asistent Krpečanec, a Mentor je iz sprinta volejom pospremi silovito, nisko i neobranjivo loptu iza leđa vratara Zlodija za konačnih 3:2.

Utakmica veterana u Novom Čiču

DINAMO (NČ)-BUNA 3:2
NOVO ČIČE Igralište Dinama Hidrel. Gledatelja 20. Sudac Danijel Rožić (Buševec).
STRIJELCI: 1:0-Malbaša (1), 2:1-Šantek (20-11 metara), 2:1-Škojc (52), 2:2-M. Marjanović (56), 3:2-Stafa (62).
DINAMO ČIČE: Radović, Kelemenić, J. Šantek, Hrgović, Cerjak, Stipetić, Miro Milanščak, Malbaša, Hemen, Stafa, Jorgić (S. Grgar, Krpečanec, Jambrešić, Duvnjak, Filipović, Horvatić, Ðuksi. Voditelj: Stjepan Grgar.
BUNA: Zlodi, Ceković, Lukinić, Mrkonjić, Brajković, Šmint, Kolarec, Kovačić, Jerleković, Dobrenić, M. Marjanović (Zagorac, Četković, Rak, D. Marjanović, Ðurašin, Škojc, Vešerić, Gršetić, Jularić, Pukšić. Voditelj: Zlatko Petrac
IGRAČ UTAKMICE: Mentor Stafa