Prijava

Vaša prijava

Može i bez Hollywooda, barem na tri dana: Na filmsku reviju – besplatno

[]

Već 14. godinu zaredom u Kinu Gorica će se, u sklopu “Goričkih večeri”, održati tradicionalna filmska revija “Može i bez Hollywooda”. Naravno, riječ je o seriji filmova koji nisu holivudska produkcija, europskim filmovima koji dokazuju da kvaliteta u filmskoj umjetnosti itekako postoji i izvan Los Angelesa. Trajat će tri dana, prikazat će se šest filmova, a ulaz će za sve gledatelje biti besplatan.

U četvrtak će program biti otvoren u 18 sati projekcijom švedske romantične drame “Zaneseni”, pričom o događajima u dva rivalska zabavna parka u Stockholmu. Od 20.30 prikazivat će se francuska drama/komedija “Sinonimi”, u kojem radnja prati mladog Izraelca koji dolazi u Pariz s namjerom da se odrekne svoje nacionalnosti i postane Francuz.

Petak će od 18 sati ponuditi britansku romantičnu komediju “Emma”, snimljenu prema romanu Jane Austen, u kojoj se prati zgodna, pametna i bogata Emma Woodhouse kroz, kako je istaknuto, “blistavoj satiri društvene klase i boli odrastanja”. Od 20.30 na repertoaru je njemačka krimi drama/horor “Zlatna rukavica”, priča koja se temelji na istinitom događaju, na životu serijskog ubojice Fritza Honke.

U subotu, posljednjeg dana festivala, gorička će publika moći pogledati talijansku krimi dramu “Sitne ribe”, a riječ je o adaptaciji romana Roberta Saviana, koji zbog svojih knjiga o famoznoj Camorri živi pod policijskom zaštitom. Priča je to o bandi napuljskih dječaka koje je Camorra uključila u ulični rad… I za kraj, u subotu od 20.30 sati, prikazat će se francuska krimi drama “Jadnici”, film inspiriran pariškim neredima 2005., čija radnja prati trojicu policajaca u borbi protiv lokalnih bandi.