Prijava

Vaša prijava

Jelačić u Kupu NSVG izbacio redom Radnik, Udarnik i Polet!!

[]

Pisali smo kako je u utorak 2. lipnja 2020. godine dopisnik City portala posjetio Jelačić u Vukovini. Između ostalog, u glavi su tada ostale registrirane riječi Davora Kovačića Pumpice, negdašnjeg igrača i kapetana Jelačića, danas člana Uprave.

– Najprije čestitka za objavljivanje Sportskog vremeplova u doba korona krize dok je sport bio slikovito rečeno mrtav. Gledano iz kuta Jelačića, mislim da je i 2005. godina vrijedna uvrštenja, posebno jer je u nekim prigodama zaobiđena. Razlog? Redom smo tada u kupu NS Velika Gorica izbacili Radnik na stadionu u Velikoj Gorici, Udarnik u Vukovini i onda u finalu Polet u Buševcu – skrenuo je pozornost na minule dane iz 2005. godine Davor Kovačić. Potraga u arhivi je izrečeno potvrdila pa pogledajte fotografije koje to svjedoče.

IZVJEŠTAJ S UTAKMICE RADNIK-JELAČIĆ 2:3

Nakon što je u četvrtfinalu Jelačić svladao Radnik u Velikoj Gorici, u polufinalu u Vukovini je gostovao Udarnik.

IZVJEŠTAJ S UTAKMICE JELAČIĆ-UDARNIK 2:0

IZVJEŠTAJ S UTAKMICE JELAČIĆ-RUGVICA

Finale Polet-Jelačić 0:1 igrano je u Buševcu a kasnije u rujnu pobjednici su igrali i 1. kolo kupa NS Zagrebačke županije. Evo što danas kaže Branko Pavlica, ondašnji trener Jelačića.

Siječanj 2018. Velika Gorica – 26. HVIDR-a kup. Branko Pavlica sjedi desno. Foto: David Jolić/cityportal.hr

– Polet Buševec imao je tada vrlo kvalitetnu momčad a imena dovoljno govore: Neven Novosel, Siniša Ferenček, Damir Čopić, Mamić, Prekratić, Sedmak, Hleb i ostali a predvođeni trenerskim tandemom Nino Matković-Vlado Horvat. Dva tjedna prije finala kupa, “popili” smo na domaćem terenu u Vukovini 5 komada. Znali smo da ih možemo iznenaditi na njihovom terenu u slučaju odigravanja jedne utakmice jer postojala je opcije i o dvije. Predvođeni iskusnima Burićem, Kovačićem Pumpicom, Čulinovićem, braćom Rajković, te mladim Stipaničevom, Jožom Matejčić, Dadom Karapandžić, Vladušićem iz Argentine, Jelićem, dalmatincem Jurčićem, golmanom Grahovcem, u smiraj prvog poluvremena na asistenciju Burića, Joža Plepelić zabija za 0:1 što se ispostavilo kao konačan rezultat utakmice uz veliko slavlje igrača i navijača Jelačića – otkriva Branko Pavlica i nastavlja.

Vlatko Levar uručuje pokal kapetanu Udarnika Japecu

– Sjećam se jedna zanimljivosti. Prije odigravanja finala, tadašnji tajnik Jelačića Vlatko Levar ponudio je okladu s navijačima da će u slučaju pobjede, iz Buševca do Vukovine ići pješice. U već kasno doba sretne večeri ponudili smo mu prijevoz negdje oko skretanja za Mraclin ali karakterni Vlado je odbio a dočekala ga je u Vukovini velika proslava u prostorijama kluba – kazao je Branko Pavlica.