Prijava

Vaša prijava

U Kravarsko za ‘Pokrenimo KOK!’ stiže gotovo dva milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda

[]

Projektu “Pokrenimo KOK!”, koji zajedno organiziraju Udruga Pet plus, Općina Kravarsko, Udruga umirovljenika općine Kravarsko, KUD Kravarsko i LAG Vallis Colapis, Europska unija odobrila je financiranje iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.989.272 kune. Radi se o nepovratnim sredstvima, a Pokrenimo KOK će stanovništvu Općine Kravarsko omogućiti pristup sadržajima koji će im osigurati kvalitetniji nastup na tržištu rada, pokretanje šireg raspona aktivnosti za djecu, mlade te osobe starije životne dobi i osobe s posebnim potrebama. Partneri projekta će, zahvaljujući ovim sredstvima, stanovnicima ponuditi aktivnosti za slobodno vrijeme za različite dobne skupine, kao i dodatne obrazovne sadržaje te stjecanje vještina, kao što su tečajevi rada na računalu i sl.

Projekt će trajati 24 mjeseca, a njegov cilj je osnažiti javno-civilno partnerstvo i praksu sudjelovanja organizacija civilnog društva iz ruralne zajednice u upravljanju i donošenju odluka u Općini Kravarsko kroz širenje raspona socijalnih, kulturnih, obrazovnih i gospodarskih sadržaja i usluga koje se pokreću ili već provode u lokalnom društvenom centru.

– Uključit ćemo članove zajednice u provođenje lokalnih politika. Plan je osnivanje Savjeta mladih, promicanje volonterstva, uključivat će se građane u postupke odlučivanja, osigurati će se edukacije na temu poduzetništva, brandiranje lokalnog područja. Provoditi će se kulturni, edukacijski i socijalni sadržaji; ali i jačati kapaciteti organizacija civilnoga društva koje sudjeluju u projektu. U provođenje aktivnosti aktivno će se uključiti lokalne udruge, a važan dio predstavlja prijenos znanja na manje iskusne organizacije civilnoga društva – kažu nositelji programa.