Prijava

Vaša prijava

“Grozd” ide dalje: Nastavljamo s edukacijama, putovanjima, okruglim stolovima…

[]

Vinogradari i vinari iz Turopolja, Pokuplja, Posavine, Vrhovlja, Vukomeričkih gorica i Velike Gorice, okupljeni u Udrugu “Grozd”, u petak su u ugostiteljskom objektu obitelji Matković na Ključić brdu održali svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu. Skupštini je, osim natpolovičnog broja članova, nazočilo i 20-ak uzvanika i gostiju, među kojima su bili zamjenik gradonačelnika grada Velika Gorica Kršimir Ačkar, pročelnik UOPRRŠ Marko Kos, stručna savjetnica MP HPŠSS ZŽ Dunja Prvčić, župan POT-a Juraj pl. Odrčić, župnik župe Sv. Martina Ščitarjevo vlč. Stjepan Tenšek, članovi vinogradarske udruge “Vinska mušica” iz Gline i Bernard Balon, poznati vinogradar i vinar iz Slovenije točnije Bizeljskog.

Riječi dobrodošlice uputio je predsjednik Vlado Mikulčić, koji je podnio i izvješće o radu za proteklu godinu.

– Među mnogobrojnim aktivnostima treba posebno istaknuti kako Udruga redovno svečanim proslavama obilježava stare tradicijske običaje vezane za radove u vinogradima i podrumima (Vincekovo, Lovrekovo, Bartolovo, Martinje). Također, svih proteklih godina Udruga je uspješno surađivala sa TZVG, UOVG i POT-om, s kojima je uspješno sudjelovala na gastro manifestacijama (Gastro Turopolja i Turopoljska kobasijada). Nekoliko vinogradara i vinara Grozda kontinuirano sudjeluje sa svojim vinima na Izložbama vina diljem Lijepe naše i ostvaruje vrlo dobre rezultate, te time uspješno promovira vina Turopoljskog kraja, grad Veliku Goricu i Udrugu Grozd – rekao je Mikulčić i dodao:

– Sve spomenute i provedene aktivnosti ne bi se mogle realizirati bez značajne stručne i financijske pomoći Grada Velika Gorica, odnosno Upravnog odjela za poljoprivredu i šumarstvo, Turističke zajednice grada Velike Gorice, Hrvatsko poljoprivredno-šumarsko savjetodavne službe Zagrebačke županije, te Zagrebačke županije, odnosno njenog Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo.

U planu rada za naredno razdoblje istaknuto je da će Udruga i dalje nastaviti sa edukacijom svojih članova putem stručnih predavanja, tečajeva, okruglih stolova i studijsko-edukativnim putovanjima u druge vinogradarske regije diljem Lijepe naše.


Dođite u Mraclin na 15. Dane sv. Vida