Prijava

Vaša prijava

Za dva projekta VeGoRa će dobiti više od dva milijuna kuna

[]

VeGoRa je zaprimila dva odobrenja za programe na koje se prijavila, a putem njih će zaprimiti preko 2 milijuna kuna bespovratnih sredstava u nadolazećem periodu. Program “Poduzetnički info” vezan je za program HAMAG BICRO namijenjen poduzetničkim potpornim institucijama, a drugi je progama Europske Unije u sklopu OBZOR-a 2020 – CITIES 2030 u čijem je fokusu uspostava održivog sustava hranom.

Cilj projekta “Poduzetnički info” je unaprjeđenje poslovnih pomoćnih usluga i infrastrukture za osnivanje, razvoj i širenje poslovanja te povećano promicanje poduzetništva u društvu. Omogućit će poduzetnicima lakši pristup informacijama o mogućnostima razvoja i dostupnost usluga kako bi učvrstio njihov položaj na tržištu i unaprijedio gospodarsku uspješnost. Iznos bespovratnih sredstava koje će VeGoRa zaprimiti kroz trajanje projekta je 594.253 kuna.

Kroz 18 mjeseci provedbe projekta VeGoRa je isplanirala 21 radionicu za različite interese poduzetnika, te 11 događanja s fokusom na povezivanje poduzetnika s institucijama i drugim relevantnim subjektima. Veliki fokus je i na umrežavanju i poticanju suradnje spomenutih subjekata s velikogiričkim poduzetnicima.

– Dio sredstava je namijenjen nadogradnji web mjesta raznim alatima u svrhu poboljšanja komunikacije i educiranosti poduzetnika o raznim i temama za poslovanje u trenutnom okruženju. I do sada se VeGoRa fokusirala na poticanju novih trendova i omogućavanju edukacija bez naknada za naše poduzetnike, a ovo nam daje dodatne mogućnosti za nastavak postizanja tih ciljeva – kazala je Blanka Kovač Walaitis iz VeGoRa-e.

Program CITIES 2030 – FOOD 2030 fokusira se na uspostavu snažnog i održivog sustava opskrbe hranom putem kojeg će kroz 48 mjeseci Agencija zaprimiti 192.500 eura za realizaciju. Sredstva će iskoristiti za povećanje konkurentnosti i društvene odgovornosti gospodarstva, gdje je prioritet razvoj poticajnog poduzetničkog okruženja i stvaranje učinkovitog sustava potpore poljoprivredi, šumarstvu i ruralnom razvoju.

– Projekt ima za cilj stvoriti preduvjete za daljnji razvoj i povećanje efikasnosti sustava proizvodnje, kratkih lanaca opskrbe – distributivnih lanca dostave i recikliranja hrane, sa gradovima kao nositeljima aktivnosti. Korist za Veliku Goricu je podizanje svijesti stanovništva o važnosti lokalne proizvodnje i upotrebe hrane, zdravoj prehrani, i ekološki prihvatljivim lancima opskrbe – dodala je Kovač Walaitis.