Prijava

Vaša prijava

Lovrić: Inter je opasan, ali i nas će se puno pitati… Idemo popraviti dojam!

[]

Pet dana nakon povratka HT Prvoj ligi utakmicom protiv Slaven Belupa (0-0), nogometaše Gorice očekuje novo gostovanje. Uoči utakmice protiv Intera u Zaprešiću (četvrtak, 18.55 sati, HNTV) trener Valdas Dambrauskas još se jedanput osvrnuo na remi u Koprivnici.

– Nije to bila naša najbolja izvedba, nismo odigrali ništa čime bih se mogao ponositi, a ni igrači nisu zadovoljni onime što su pokazali. Očekivali smo puno sami od sebe nakon pripremnih utakmica, željeli smo igrati bolji nogomet, stvarati bolje prilike, imati bolji zadnji pas, ali ovoga puta nije sve ispalo kako smo mi željeli. Međutim, to je i razumljivo, ipak smo igrali prvu službenu utakmicu nakon tri mjeseca. Nije lako vratiti se, zato smo i radili previše neforsiranih grešaka. Treba nam još malo vremena da napredujemo, igračima treba još malo vremena da se vrate u pravi ritam. Uostalom, i na početku svake normalne sezone, nakon pauze od mjesec dana, potrebno je neko vrijeme da se ulovi forma, a pogotovo sad. No vjerujem da ćemo već sutra u Zaprešiću gledati drukčiju Goricu – rekao je trener Gorice.

Dok govori o Interu, iz trenerovih riječi isijava respekt, neće ga zavarati to što su Zaprešićani na devetome mjestu prvenstvene ljestvice.

– Ako analiziramo utakmice koje je Inter odigrao, dolazimo do zaključka da bi ta momčad morala biti više nego što jest. Momčad je to koja stvara puno više šansi nego što ih realizira, a te šanse uvijek mogu i ući. S novim trenerom dobili su puno čvršću obranu, igraju puno kompaktnije. Vidjelo se to i u utakmici protiv Hajduka, sasvim je jasno da ni ovoga puta ne možemo očekivati laganu utakmicu u Zaprešiću. Moramo biti na svom maksimumu ako želimo do pobjede sutra – vjeruje Dambrauskas.

U konkurenciji za sutrašnju utakmicu su svi igrači osim, naravno, Pauliusa Golubickasa.

– Izgubili smo Pauliusa, koji nam je postajao sve važniji igrač, i to na značajno razdoblje, no dobro je što su svi ostali spremni, prvi put nakon karantene imamo sve igrače na treningu. svi su u konkurenciji i nadamo se najboljem – optimističan je trener.

U konkurenciji će, dakle, biti i Kristijan Lovrić, koji je Koprivnicu propustio zbog tri žuta kartona.

– Dobro smo trenirali u razdoblju iza nas, kao momčad smo jako dobro radili, svi se fizički osjećamo dobro, pa tako i ja. Pokazali smo koliko možemo u prijateljskim utakmicama, bez obzira na to što su one nešto potpuno drugo od službenih, ali važno je da smo već bezbroj puta pokazali da se možemo nositi sa svima – istaknuo je Lovrić.

S Interom ima raznolika iskustva iz prošlosti.

– Uvijek je s Interom bilo zanimljivo, nezgodna je to momčad, koja na svoj dan može svakome napraviti velike probleme. Međutim, puno se toga pita i nas, puno će ovisiti o tome kako ćemo mi reagirati na trenerove zamisli. Moramo pokazati da smo zasluženo tu gdje jesmo, ali i da možemo ići prema naprijed. Želimo popraviti dojam iz prošle utakmice i napraviti sve da dođemo do ova tri boda – naglasio je Kristijan.