Prijava

Vaša prijava

Gorica protutnjala Zaprešićem: Jedno strašno poluvrijeme za tri važna boda

[]

Dva je lica pokazala Gorica u Zaprešiću ovog četvrtka, tri boda uzela i nastavlja dalje na krilima onoga što je odigrala u toj boljoj polovici. Prvo poluvrijeme bilo je daleko od onoga što trener Valdas Dambrauskas želi, dok je drugo bilo vrlo, vrlo blizu onoj Gorici kakvu želi. Vratio se Lovrić, vratio se Špikić, počeo je zabijati Mudrinski, sjajno su s klupe reagirali Dvorneković i Čanađija… No krenimo redom.

Budući da na raspolaganju nije bilo ozlijeđenog Golubickasa i kartoniranog Kalika, prvi put nakon 21. rujna prošle godine startao je Michal Maslowski, koji se smjestio u srce veznog reda, zajedno s Babecom i Sukom. Najdefenzivnija petorka (Kahlina, Musa, Steenvoorden, Jovičić Čabraja) nije se mijenjala u odnosu na Koprivnicu, a naprijed je desno bio Hamad, lijevo Lovrić, a u vrhu napada Cherif.

Takva je Gorica, slična onoj iz prošloga kola, u prvom poluvremenu i igrala otprilike kao u prošlom kolu. Pokušavali su Goričani igrati od noge do noge, graditi napade kroz posjed, ali nije previše toga uspjela izgraditi. Najbolja šansa definitivno je Lovrićev udarac u 40. minuti, kojeg je sjajno zaustavio golman Matković, a osim te situacije izdvojiti se mogu još jedino pokušaji Babeca, koji je također završio u Matkovićevim rukavicama, te Suka, koji je poslao loptu visoko preko gola iz lijepe pozicije.

Imao je i Inter neke svoje situacije, među kojima posebno iskače ona iz pete minute, kad je sudac Vidulin nakon kornera išao na VAR-u provjeriti što se tu točno dogodilo, sumnjajući na jedanaesterac zbog igranja rukom, no nakon nekoliko minuta neizvjesnosti pokazao je da se igra dalje. Ukupno gledajući, bio je to prilično siromašan nogomet na stadionu u Zaprešiću u prvih 45 minuta, po jakom suncu, na praznom stadionu…

U nastavak je gostujući trener Ivković krenuo s posuđenim dinamovcem Komnenom Andrićem, dok je Valdas Dambrauskas krenuo s – boljom Goricom. Bez izmjena, ali s nekom drugom energijom, s puno više okomitosti u igri, što je urodilo plodom već nakon osam minuta nastavka. Kristijan Lovrić u toj je 53. minuti primio loptu na lijevoj strani, ušao prema sredini onako kako on to i inače radi, pucao snažno i Gorica je povela. Pomogao je i domaći stoper Van Bruggen, koji je loptu malo skrenuo i zagorčao život svome golmanu.

Cherif Ndiaye ponovno je radio velike probleme protivničkoj obrani, iako ovoga puta nije bio strijelac… Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Razigrala se Gorica nakon toga, počela jako lijepo kombinirati i stvarati sve više ozbiljnih situacija, pa je nekoliko puta pokušavao Lovrić, jednom lijepo i Suk, pa onda Cherif… Presjekao je to razdoblje dobre igre Gorice napadač Intera Ivan Mamut, koji je u 68. minuti mogao vratiti stvari na početak, no njegov udarac glavom završio je na – stativi.

Ušli su u 74. minuti i Mudrinski te Čanađija, umjesto Maslowskog i Suka, a samo četiri minute poslije utakmica je bila riješena. I to u produkciji igrača koji su ušli s klupe. Matija Dvorneković dohvatio je jednu loptu desno, krasno odigrao za Darija Čanađiju, a on proslijedio do Ognjena Mudrinskog, koji je zabio svoj prvi gol za Goricu, u petom nastupu. Inter se nakon toga, bilo je prilično jasno, više nije mogao vratiti.

Umjesto eventualnih komplikacija, Goričani su ovoga puta odabrali – još jedan gol! Opet Ognjen Mudrinski, opet u žiži zbivanja i asistent Matija Dvorneković, a srpski napadač ovoga je puta pogodio glavom. Minutu dvije nakon što je, također glavom, pogodio prečku… Ukratko, Interu je u završnici prijetila i prava katastrofa, no i ova tri komada bila su sasvim dovoljna. I stigla su kao potvrda je ova Gorica na jako dobrom putu, jer u nastavku je to izgledalo doista impresivno. Još je na kraju nekoliko minuta dobio i oporavljenik Dario Špikić, koji bi u sljedećim kolima mogao biti značajno pojačanje…

S novom dozom samopouzdanja Gorica će sad čekati gostovanje u Osijeku, koje je na rasporedu sljedeće srijede. U drugom zaprešićkom poluvremenu vidjelo se kako bi to trebalo izgledati i bude li Gorica na tom tragu i u Gradskom vrtu, ima pravo na optimizam.

NK INTER-ZAPREŠIĆ – HNK GORICA 0-3
ZAPREŠIĆ Stadion Ivan Laljak – Ivić. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar). Pomoćnici: Vedran Đurak (Sisak), Luka Pajić (Rijeka). Četvrti sudac: Marko Linić (Rijeka). VAR: Ivan Vučković (Zagreb). AVAR: Igor Krmar (Zagreb).
STRIJELCI: 0-1 Lovrić (53), 0-2 Mudrinski (78), 0-3 Mudrinski (85)
INTER: Matković – Grgić, Van Bruggen, Savić – Bosec, Mlinar (od 82. Marasović), Mazalović (od 64. Zamouri), Vego (od 64. Mitrović) – Postonjski (od 82. Petrović), Tsonev (od 46. Andrić) – Mamut. Trener: Tomislav Ivković.
GORICA: Kahlina – Muhammed, Steenvoorden, Jovičić, Čabraja – Babec, Maslowski (od 74. Čanađija) – Hamad (od 58. Dvorneković), Suk (od 74. Mudrinski), Lovrić (odo 85. Špikić) – Ndiaye. Trener: Valdas Dambrauskas.
ŽUTI KARTONI: Savić (Inter), Maslowski, Ndiaye (Gorice)