Prijava

Vaša prijava

Jedna nogometna utakmica za mnogo emocija

[]

Ponekad samo jedan detalj iz prošlosti proširi sjećanja na mnogo toga. Oko je zapelo za izvještaj Sportskih novosti iz jeseni 1992. godine. Nogometna utakmica je igrana u Novom Čiču, a juniori Radnika su lokalnim seniorima Dinama utrpali devet komada (0:9)!

Izvještaj s utakmice

Ništa čudno, jer tada su juniori prvoligaša iz Velike Gorice bili ravnopravni, a ponekad bolji i od vršnjaka Dinama Zagreb. Dečki trenera Stjepana Kovačića Pere trpali su tada i drugim seniorskim momčadima širom Turopolja. Gotovo svi su kasnije igrali i za seniore Radnika. Za juniore su u Čiču igrali Ivan Domitrović, Rovišan, Vučur, Dino Harambašić, Damir Grlić (kasnije prvoligaški igrač i internacionalac), Mario Cvitanović (dogurao do reprezentacije Hrvatske, roditelji mu danas žive u Novom Čiču), Mario Paviša (prije toga igrao sedam godina u Dinamu Zagreb te za seniore Radnika), Nastevski, Lučan, Bago, Neno Katulić (kasnije prvoligaški igrač i internacionalac)-(još su igrali Saša Sabljak (kasnije prvoligaški igrač, internacionalac a danas pomoćni trener u HNK Gorici), Damir Mirenić, Vladimir Mirenić, Karlo Beloša-Fijan, Medarić, Skrbin, Kundić, Nenad Bibić, Bulić.)

JUNIORI RADNIKA S TRENEROM STJEPANOM KOVAČIĆ PEROM

Što se tiče Dinama Novo Čiče (još nije imao dodatak Hidrel) iz 1992. godine, zanimljivo je da je trener momčadi tada bio sadašnji dopisnik City portala i potpisnik ovih redaka a gol mu je zabio sin Mario iz redova juniora Radnika. Za dinamovce su, među ostalima, igrali Krešo Đuksi i brat mu Tomica Đuksi ali i otac im Josip Đuksi Čuki!!

DINASTIJA ĐUKSI

Tko je Josip Đuksi Čuki? O živućoj legendi Dinama Čiče knjiga bi se mogla napisati. Rođen je davne 1942. godine u Novom Čiču. Već s 13 godina počeo se družiti i pratiti starije dečke i vrebao priliku da zaigra. Prvu utakmicu za dinamovce iz Čiča odigrao je 1955. godine (klub je osnovan 1948.). Standardni je bio 1958. kad je imao samo 16 godina a to svjedoči i gore uvodna fotografija snimljena na igralištu Turopoljca u Kuču (Đuksi čuči prvi s desna). Utakmica je završila 1:1 a za Dinamo je zabio Mato Kovačević (kasnije je živio u Velikoj Gorici na desnoj strani ulaza u grad iz smjera Siska). Tadašnji sastav: Ivan Malec, Josip Đuksi Čuki, Franjo Trumbetić, Vaso Kutić, Franjo Hemen Đaga, Mato Kovačević, Slavko Paviša (prvi strijelac u povijesti Dinama u pobjedi 1:0 protiv kombiniranog Radnika iz Gorice), Ivo Iličić, Nikola Ratko, Zvonko Taritaš, Franjo Medarić (koliko znamo, danas su još živi samo Čuki i Iličić). Josip Đuksi je igrao samo za Dinamo Čiče i to do 1992. godine, dakle punih 37 godina!!! (dobro, bilo je povremenih prekida). Neprekidno je bio uz klub na raznim funkcijama a i danas dolazi na utakmice Dinama jer mu igra i unuk Filip Đuksi, sin Kreše.

DINAMO NOVO ČIČE KRAJEM SEDAMDESETIH

Na gornjoj fotografiju iz kraja sedamdesetih su seniori i juniori Dinama Čiče prije međusobne utakmice. Među igračima je i Josip Đuksi (sjedi u trećem redu peti s lijeva) a u sasvim gornjem redu među gledateljima sjedi i, tada vjerojatno 10-godišnjak, Dubravko Hrkovac Hrki (treći s lijeva) koji je kasnije odigrao oko 200 prvoligaških utakmica (Radnik, Segesta, Zadar, Zagreb, Inker Zaprešić..).

I za kraj, specijalna zanimljivost. Autorica gore prikazanog izvještaja Sportskih novosti iz 1992. godine s utakmice Dinamo Novo Čiče-Radnik juniori 0:9 (0:3), bila je Ana Paviša, supruga dopisnika City portala. Već tada u Čiču nije bilo predrasuda prema ženama, što se nogometa tiče, a tome može svjedočiti i Ivana Cesarec, današnja predsjednica Dinama Hidrel.


UPISI U “GRUPU ZA BUDUĆE PRVAŠIĆE” – U PRIJEPODNEVNIM TERMINIMA