Prijava

Vaša prijava

Ljekarne Zagrebačke županije nastavljaju besplatni program ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože

[]

S obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju, Ljekarne Zagrebačke županije nastavljaju preventivni program ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože. U Gorici će građani pregled moći obaviti u ljekarni na adresi Matice hrvatske bb 17. lipnja, dok će 25. lipnja to biti moguće obaviti u Donjoj Lomnici, na adresi Školska bb. Program financira Zagrebačka županija, a provode dermatovenerolozi iz Specijalne bolnice Naftalan. Za pregled se zainteresirani moraju telefonski naručiti.

– Ovaj program provodimo sedmu godinu zaredom, a interes stanovnika je svake godine u porastu. U prethodnih šest godina kroz preventivni program pregledano je 3.441 osoba. Prema izvješću Specijalne bolnice Naftalan, u 2019. godini pregledano je 907 osoba, od kojih je preporučena daljnja obrada za 6 osoba, dok je kod 207 osoba izražena sumnja na karcinom kože – kazali su iz Zagrebačke županije.

Inače, redoviti pregledi kože s ciljem otkrivanja zloćudnih tumora kože u što ranijem stadiju bolesti, otvaraju mogućnosti potpunog izlječenja.