Prijava

Vaša prijava

Šiljakovina slavila u derbiju

[]

17. MALONOGOMETNA LIGA VUKOMERIČKE GORICE 2020.  ,  1. kolo

Igralište Siva čaplja u sklopu Etno parka Kravarščica na Gornjem Hruševcu destinacija na kojoj u zadnjih nekoliko godina započinje ljetnja malonogometna karavana Vukomeričke gorice. Domaćinstvo Gornjeg Hruševca u organizaciji Darka Brajkovića i prijatelja poznato je, rado mu se odazivaju pripadnici “sedme sile” i osoba iz sportskog života, što i ovaj puta nije izostalo. Skupilo se poprilično gledatelja, zaželjeli se ljudi nogometa i druženja na predivnom sunčanom danu u post koronskom razdoblju.


Gotovo sve utakmice su bile rezultatski neizvjesne, kolo bez favorita, poneka baklja na terenu. Ipak jedna je bila tekma dana, derbi. Šiljakovina (kodno ime “šumari”) vs Kravarsko (kodno ime “leptiri”). Igračko brojniji kadar “šumara” sa podosta rotacija u igri nadigrao je kravarsku “igru leptira”. Jest da su dečki iz Kravarskog dva puta vodili 1:0 i 2:1, umor, tanak kadar i dva Raka, Ivan i Josip su im presudili.
Prava je šteta da u ovako lijepom ambijentu nije bilo zabave, treće poluvrijeme karakteristično je za ovu manifestaciju. Opušanje uz taktove dvokoraka i pogledi na lijepe cure breške. Čula se poneka pjesma Etno parkom u izvedbi velikog breškog veseljaka Franje Kovačića Peveca i prijatelja. Prva epizoda na Sive čaplje uspješno je odrađena.

Rezultati 1. kola:
OPATIJA – GORNJA OPATIJA 0:2 (T. Sečenj, D. Brajković)
POKUPSKO – HOTNJA 3:3 (B. Šestak 3 / N. Dumbović 2, D. Posavec)
GORNJI HRUŠEVEC – STREZOJEVO 1:0 (M. Kuzmić)
LIJEVI ŠTEFANKI – NOVO BRDO 1:0 (L. Čefko)
MARKUŠEVEC – LUČELNICA 1:0 (H. Bartolović)
VELIKA BUNA – KOZJAČA 2:1 (F. Huđber 2 / M. Kovačić)
DONJI HRUŠEVEC – DUBRANEC 0:2 (J. Grdenić, P. Galović)
ŠILJAKOVINA – KRAVARSKO 3:2 (F. Lučan, I. Rak, J. Rak / N. Gršetić, B. Turković)