Prijava

Vaša prijava

Malonogometnu ligu Vukomeričkih gorica pokrenula je – provokacija

[]

Bila je prekrasna subota, 13. lipnja 2020. godine, oko 17 sati. Automobil Vitomira Štuban klizio je kroz prekrasan zeleni krajolik pitomih Vukomeričkih gorica prema Gornjem Hruševcu, gdje je startalo 17. izdanje malonogometne lige. Ugodan razgovor prekinuo je poziv na mobitel novinaru SN-a Toniju Roiću, koji inače prati našu turopoljsku nogometnu perjanicu i diku HNK Goricu. Odmah smo znali da se dogodilo nešto nenadano pa i šokantno. Stigla je vijest da je iznenada preminuo 65-godišnji poznati nogometni fanatik Ivan Rubinić iz okolice Jastrebarskog. Tajac i nevjerica.

Toni je morao do 18 sati poslati prigodan tekst u redakciju Sportskih novosti! Teška zadaća s emotivne strane, ali i pitanje kako brzo doći do interneta? Morali smo se vratiti u Mraclin, da Vito Štuban uzme laptop, a onda je Toni pisao u kafiću na Kravarskom brijegu preko puta crkve. Krenula je i suza, jer Roić je s Rubinićem na njegovoj Mladini surađivao 21 godinu. Što ti je život, rastanak kao grom iz vedrog neba! Događaj je poremetio planiranu malonogometnu idilu, ali… Život mora ići dalje.

O samom natjecanju u Gornjem Hruševcu već ste mogli saznati nešto više na našim stranicama od nedjelje, u režiji dopisnika Vitomira Štubana. Takozvano treće poluvrijeme se također mora istaknuti. Gosti su dočekani i ispraćeni vrhunski! A neplanirano su se okupili Goran Kovačić, predsjednik Zajednice sportskih udruga Velike Gorice, Davor Štuban, legendarni tajniku iste, Igor Đuran talentiran, svestran i mlad novinar (uređuje stan pa je krenula priča o nekakvoj ženidbi, ha, ha..), Dalibor Meić ispred sudačke organizacije, Daniel Gorenc, negdašnji predsjednik Kurilovca…

Domaćin Darko Brajković potegnuo je 100-tinjak kilometara u jednom pravcu nabaviti original domaće vino iz jednog poznatog vinorodnog kraja prekrasne naše, pa su i gemišti bili vrhunski, kao i domaći pečeni odojak te ostali prilozi. Na jedan trenutak zaboravilo se na tragediju Rubinića, a doznali smo i jednu zanimljivost. Detalje je otkrio Franjo Kovačić Pevec.

– Znate li kako je oformljena naša liga? Na radnom mjestu bio sam prilično isprovociran, uz ostalo i da mi takozvani ‘brežani’ nismo za nogomet. Nisam se mogao smiriti dok nisam dobio suglasnost prijatelja Darka Brajkovića, Zlatke Petraca i ostalih da napravimo nešto o čemu će se pričati širom naših gorica, Turopoljem, ali i šire. Mislim da smo nakon 17 godina dokazivanja to definitivno uspjeli – kazao je popularni Pevec, dobro znan i onima koji prate našu HNK Goricu, gdje najstariji Kovačić (ima sinove nogometaše) radi kao ekonom.

Mi se pak ispričavamo Darku Brajkoviću što je u gornjem isječku iz Sportskih novosti spomenut samo kao sudac, a sada je poznato da je i jedan od najvažnijih osnivača lige Vukomeričkih gorica.

I na kraju, sjetimo se vijesti s početka priče o gostovanju u Gornjem Hruševcu i saznanja o odlasku Rubinića. Kazali smo da život mora ići dalje. Potvrdila je tu tezu i pjesma prije rastanka s Vukomeričkim goricama. Zborom je kao prvi glas ravnao već spominjani Pevec, kojem glasnice ne pucaju. Orile su se domaće popevke Etno parkom Kravarščica u noć mirne i prekrasne zelene oaze. Pjevala se jedna i po izboru gosta, dopisnika City portala i to ona “…lijepi naši strnokosi, gdje moj dragi travu kosi…” i tako dalje.

Hvala dečki, neka samo idu dalje; pjesma i Vukomerička malonogometna liga!