Prijava

Vaša prijava

Dinamo u gradu, navijači na tribinama: ‘Ne smije biti straha, iz toga sve kreće’

[]

Posebna se nogometna večer priprema na našem Gradskom stadionu, posebna iz više razloga. Prvo, zato što se nogomet konačno vraća u grad, pravi, prvoligaški nogomet, sa službenim utakmicama. Prošla su više od tri mjeseca, točno 103 dana, od poraza od Lokomotive (1-3), posljednje utakmice odigrane na goričkom stadionu prije korone, do ogleda s Dinamom. A upravo je to, ime i veličina protivnika, drugi razlog zašto je ovo jedna posebna večer.

Mogla bi to biti posebna nogometna večer i iz trećeg razloga, a to je eventualna Dinamova proslava naslova prvaka države, no tu ćemo ipak zastati… I vjerovati da će Goričani na travnjaku napraviti sve što je u njihovoj moći da još malo odgode tu proslavu, da pobjedom malo zakompliciraju život protivniku, ali i uljepšaju svoje živote. Porazom u Osijeku šanse za iskorak u Europu, realno gledajući, svele su se na teoriju, no to ni slučajno ne znači da igrači trenera Valdasa Dambrauskasa neće “gristi”, da neće ići maksimalno, u želji da isperu gorak okus iz Gradskog vrta.

– Najvažnije je, i to ću posebno naglasiti igračima, da ne smije biti straha. To je apsolutno najvažnije kad izlaziš na teren. Sve ostalo dolazi iz toga – poruka je trenera Dambrauskasa uoči ogleda s momčadi koja je Goricu pobijedila u svih sedam prvenstvenih susreta u ove dvije sezone.

Sve su to, doduše, bili sudari Sergeja Jakirovića i Nenada Bjelice, danas su novi ljudi na obje klupe, ali cilj za Goricu ostaje isti kao i prije svakog prethodnog sudara – prekinuti crni niz. U prijateljskoj utakmici uoči nastavka sezone Goričani su uspjeli pobijediti Dinamo (3-2) u Maksimiru, što je lijepo ohrabrenje, ali to ipak ostaje samo prijateljska utakmica.

– Je, to je prijateljska utakmica, druga je to priča u odnosu na službene susrete, ali važno nam je da smo u tom dvoboju pokazali da možemo igrati dobar nogomet protiv njih, da možemo stvarati šanse… Sad to sve treba prenijeti i na ovu utakmicu – poželio je Marijan Čabraja, jedan od najstandardnijih igrača Gorice.

Neće biti Ognjena Mudrinskog, koji će ovu utakmicu propustiti zbog ozljede, naravno da nema ni Pauliusa Golubickasa, a svi ostali bi trebali biti spremni i na raspolaganju.

– Imali smo utakmicu prije tri dana, ritam je naporan i tek ćemo na dan utakmice za neke igrače procijeniti mogu li i na koji način ući u konkurenciju. U svakom slučaju, svjesni smo snage i moći Dinama, svjesni smo da je to momčad snažnija od naše, ali imamo i mi svoje planove, svoje ciljeve i svoje prednosti – najavio je trener Dambrauskas.

U videu pogledajte i cijelu najavnu konferenciju za novinare: