Prijava

Vaša prijava

Skupština HRK Gorica – Neven Karas u četvrtom uzastopnom mandatu

[]

U lijepom prostoru izletišta Matković na Kjučić Brdu održana je Izvještajno izborna skupština Hrvatskog rukometnog kluba Gorica. Bila je odlična klupska rukometna sezona, seniori kluba po prvi puta u povijesti zasjeli su na vrhu tablice Premijer lige, no u svim selekcijama natjecanje u ožujku prekinula je pandemija korona virusa.
Izlaganja o radu i financijama predsjednik Neven Karas iznio je skupštinarima, predsjednik Nadzornog odbora Krešimir Ačkar nazočne je obavijestio da nije bilo nepravilnosti u radu kluba te su sva Izvješća članovi jednoglasno usvojili.


Kako je sjednica imala i izborni karakter, dilema nije bilo – uspješnom predsjedniku Nevenu Karasu mandat je jednoglasno produžen za još četiri godine, po četvrti puta uzastopno, a na isto vrijeme za njegovog je zamjenik nanovo izabran Dražen Bačurin. Upravni odbor kluba brojit će u naredne četiri godine 13 članova, uz dosadašnjih 12 članova u UO izabran je Ivan Rak.


Po tradiciji kako kaže stari-novi predsjednik Neven Karas na skupštini su potpisana dva klupska ugovora, tako su perspektivni juniori Patrik Varjačić i Ivan Jozepović potpisali vjernost klubu svojim prvim profesionalnim ugovorima. Ujedno je i rukometaš Filip Goričanec potpisom produžio dosadašnji ugovor.
Skupštinskoj sjednici ovog vrsnog velikogoričkog sportskog kolektiva kao gosti nazočili su gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić te dva dogradonačelnika, Krešimir Ačkar i Ervin Kolarec. ZŠU Grada Velike Gorice predstavljao je tajnik Davor Štuban. Također moramo spomenuti nazočnost predstavnika HNK Gorice predsjednika Nenada Črnka i KK Gorice Darka Ćopića. Poznato je da uz rukomet Velika Gorica ima i prvoligaše u nogometu i košarci, pa su svakako klubovi u ta tri sporta velikogorički sportski brand. Josip Mučnjak nazočio je u ime ŽRK Udarnik sa kojim HRK Gorica sudjeluje u sklopu projekta “Rukomet svima”. Uglavnom svi navedeni gosti obratili su se skupštini hvale vrijednim riječima i podrške, zaželjeli nastavak uspjeha i u nadolazećoj sezoni. Neslužbeni dio nastavio se u ugodnoj atmosferi uz večeru i tamburaše.