Prijava

Vaša prijava

Kraljevstvo za gol! Sjajna Gorica nadigrala Dinamo i uzela “samo” bod

[]

Svatko je ove večeri, u kojoj se nogomet vratio u grad, nogomet s gledateljima, imao svoje želje i ciljeve. Nogometaši Dinama došli su u Veliku Goricu proslaviti naslov prvaka države, za to su im trebala sva tri boda u ovoj utakmici. Trener Igor Jovičević počeo je tu, u tadašnjem Radniku, baš je želio upravo ovdje staviti i drugu ruku na pehar… Goričani su, s druge strane, imali drukčije planove. Valjalo je odgoditi Dinamovu proslavu, napraviti sve da bodovi ostanu doma, da se popravi dojam koji je ostao nakon Osijeka.

Na kraju svega, Goričani su uspjeli. Da je bilo samo malo sreće, došli bi i do pobjede…

Gorica je, najkraće rečeno, odigrala jako dobru utakmicu. Točnije, odličnu. Motivirani prvim nastupom pred svojim navijačima nakon 103 dana, pred njih točno 1705, prezentirali su se u neusporedivo boljem izdanju, jer konačna je ocjena da je Gorica bila “al pari” s Dinamom. U najmanju ruku. U nekim je dijelovima utakmice naša momčad djelovala i opasnije, konkretnije, lopta je često bila u goričkom posjedu. Dinamo se u Velikoj Gorici predstavio u neočekivano defenzivnom izdanju, očito s puno respekta prema Gorici.

Pokazalo se to i opravdanim, jer Goričani su u dobrom dijelu utakmice bili bolja momčad, a prilike i poluprilike teško je i nabrojati. Seriju je otvorio Joey Suk, nastavio pretežito Kristijan Lovrić, a zatvorio Cherif Ndiaye. Imao je i Dinamo svoje situacije, potpuno očekivano, u nekoliko situacija opasno je živjela gorička obrana, ali nisu mogli zabiti ni Oršić, ni Ademi, ni Petković… Koliko je i trener Valdas Dambrauskas bio zadovoljan prikazanim, govori činjenica da je prvu izmjenu napravio tek 15-ak minuta prije kraja.

Sve su gorički nogometaši pokušavali u namjeri da prekinu crni niz u susretima s Dinamom, ali najtočnije je reći da su puno više željeli pobjedu nego što im je cilj bio sačuvati bod. Na kraju je ispalo da je u džepu ipak “samo” jedan bod, ali i to će biti dovoljno dobro za ogromnu dozu optimizma. U Osijeku nije bilo dobro, pogotovo u prvom dijelu, ovdje je bilo odlično, i to svih 90 minuta. Nedostajao je samo taj jedan gol, ali barem je crni niz prekinut…

Sljedeći izazov za Goričane je gostovanje kod Rijeke u petak.