Prijava

Vaša prijava

DV Vrapčić na krilima Marija Švigira do naslova pobjednika

[]

MEMORIJALNI MALONOGOMETNI TURNIR “BLAŽ, ŽINA, GALE”

U znak sjećanja na prerano preminule mraclinske dečke Blaža Galekovića, Tomislava Cvetnića i Ivana Galekovića Uprava Mraclina organizirala je i ove godine malonogometni turnir. Možemo reći bila je to velika nogometna subota u Mraclinu. Usporedo sa turnirom na malonogometnom igralištu igrala se Turopoljsko-posavska liga na Novoj te veteranski susret Mraclina i Kaštele na Staroj grabi. Ipak turnir je zamišljen kao noćni što je i bio jer se finalna utakmica igrala pola sata nakon ponoći. Krenimo redom, na turniru je sudjelovalo 12 momčadi koje su bile podijeljene u 4 skupine.


Skupina A: PPS Galeković – Alpas 1:1, PPS Galeković – Gala drvo 3:2, Alpas – Gala drvo 0:3.
Skupina B: Gorenc transporti – Meštrica 6:1, Gorenc transporti – Reval 6:0, Meštrica – Reval 0:9.
Skupina C: Kos obrt – Žac i prijatelji 2:0, Kos obrt – DV Vrapčić 0:2, Žac i prijatelji – DV Vrapčić 1:1.
Skupina D: CB Pokupčanka – Deko gips 1:1, CB Pokupčanka – OPG Cvetnić 1:2, Deko gips – OPG Cvetnić 0:2.

Nakon razigravanja po skupinama pobjednici su nastupili u polufinalnim dvobojima, Gorenc transporti su minimalnim rezultatom 1:0 pobijedili PPS Galeković. U drugoj polufinalnoj utakmici DV Vrapčić je također istim rezultatom 1:0 pobijedio momčad OPG Cvetnić. U utakmici za 3. mjesto boljim izvođenjem sedmeraca PPS Galeković pobijedio je OPG Cvetnić 2:0.

FINALE

GORENC TRASPORTI 0 (3)
DV VRAPČIĆ 0 (1)
Suci: Čunčić i Bratković.
Sedmerci: Colarić – 0:1, Šandor 1:1, Dimović 1:2, Skrbin – Švigir brani, Babić – 1:3.
GORENC TRANSPORTI: Feljan, Crnolatec, Kovačić, Žutić, Šandor, J. Grdenić, Skrbin, Sudar, Landeka, Kuzmić, Fabijanec, Kolarić, Čefko, Šebek. Voditelj: Danijel Gorenc.
DV VRAPČIĆ: Švigir, Dimović, Colarić, Maksimović, Babić, Busija, Cvitanović, Pižir. Voditelja: Igor Maksimović.

U tvrdoj i neizvjesnoj utakmici rezultat je u regularnom dijelu glasio 0:0. Pri izvođenju sedmeraca odluka o pobjedniku je pala kada je najpoznatiji hrvatski malonogometni golman Marijo Švigir obranio sedmerac Mateju Skrbinu. Tako su se dečki iz Vrbovca i Lonjice iskustvom i vratarskim manirama svog golmana možemo reći okitili naslovom pobjednika spram Brežana iz Vukomeričkih gorica. Organizatori su nagradili također i najbolje pojedince, najbolji vratar je Marijo Švigir, najbolji igrač Alen Babić dok je najbolji strijelac Matej Skrbin sa 4 postignuta pogotka.